Wie wil wandelen in de Hoge Linie, het Doesburgse natuurgebied waar in de toekomst toeristen op af moeten komen, krijgt dit jaar nog één kans. Op zaterdag 14 oktober wordt het nu nog gesloten gebied opengesteld voor een informatieve wandeling.

Het unieke historische vestingmonument naar ontwerp van Menno van Coehoorn, waarmee met de aanleg in 1701 is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde.

Hiervan kunnen we op deze ochtend op 14 oktober uitgebreid genieten en kennis nemen. De natuur laat zich van alle kanten bekijken en tussen de opkomende herfstkleuren zijn de contouren van het eeuwenoude vestingwerk fantastisch zichtbaar.

De rondleiders zullen u over een en ander uitgebreid informeren. Vestinggeschiedenis en natuur komen beide aan bod en gaan in dit gebied hand in hand. De gemeente Doesburg is projectmatig bezig om via het plan ‘Beleef de linies’ het gebied onder de aandacht te brengen van eenieder die historie en natuur een warm hart toedraagt.

De vestingwandelingen over de Hoge Linie worden ook dit jaar weer georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met de Stichting Menno van Coehoorn, Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken.

Aan deelname aan de Vestingwandeling zijn geen kosten verbonden. Deelnemers kunnen zich vooraf opgeven bij Streekmuseum De Roode Tooren via 0313-474265 of museum@deroodetooren.nl. De wandeling begint om 10.00 uur en er wordt gestart bij het viaduct bij de Panovenweg.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.