Het enige echte Koninklijke Orkest Tata Mirando speelt op zaterdag 14 oktober om 20.00 uur onvervalste zigeunermuziek in de Gasthuiskerk in Doesburg. Pianist, zanger en muzikaal leider Djangela Mirando, de kleinzoon van oprichter Joses Weiss, roept een specifieke muzikale sfeer op en kan met zijn ensemble putten uit een rijk en gevarieerd muziekrepertoire.

Van kind-af-aan leerde Djangela de Mirando-muziek spelen van zijn vader en ooms, zowel op de piano als op de contrabas. Door de vele optredens heeft Djangela in orkestverband en als solo-pianist een schat aan ervaring opgebouwd. Het repertoire is opgebouwd vanaf begin 1900 toen de grootvader van Djangela, Joseph Mirando, met zijn vader en broers in het Duitse zigeuner-orkest Weiss speelde.

Rond 1913 kreeg het ensemble het predikaat ‘koninklijk’ toegekend door Groothertogin Louise von Baden en mocht er worden opgetreden aan het hof van de Duitse keizer Wilhelm II.

Deze koninklijke toekenning is vol trots voortgezet in de naamgeving van het toenmalige Koninklijk Zigeunerorkest Mirando onder leiding van Tata Mirando en duidt nog steeds op een speciale band met ons Koningshuis.

In 2013 werd Djangela met zijn zigeuner-ensemble uitgenodigd voor een optreden op Huis ten Bosch ter gelegenheid van de 75-ste verjaardag van onze toenmalige Koningin Beatrix.

Het optreden begint om 20.00 uur. Een toegangskaart kost 13 euro en is te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.