Vertelling over Russische tsarenfamilie de Romanovs in Gasthuiskerk

Rusland & Oost-Europadeskundige Marie-Thérèse ter Haar vertelt op maandag 16 oktober om 20.00 uur over het leven van en de gebeurtenissen rondom de laatste Russische tsarenfamilie, de Romanovs. In 2017 is het precies 100 jaar geleden dat de laatste tsaar werd afgezet.

In haar lezing gaat Ter Haar in op het leven van en de gebeurtenissen rondom de laatste Russische tsarenfamilie. Over tsaar Nicolaas II, tsarina Alexandra Fjodorovna en Raspoetin is veel geschreven en gesproken. De lezing geeft een beeld van Rusland rond 1900.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere de tsaren, de politieke gevaren van de tijd, de vele intriges en het onbegrip. Ter Haar vertelt over godsdienstwaanzin, over de gebedsgenezer Raspoetin en over eerherstel.

Marie-Thérèse ter Haar studeerde Russisch en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Al in de communistische tijd verbleef ze veelvuldig in Rusland, waar ze ook het einde van de Koude Oorlog meemaate. Tegenwoordig is ze nog zo’n 5 maanden per jaar in Rusland en ze volgt de ontwikkelingen daar nog steeds op de voet.

De vertelling op maandag 16 oktober begint om 20.00 uur. Een toegangskaart kost 7,50 euro.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑