Het Lalique Museum in Doesburg is een crowdfundingsactie gestart om twee kostbare juwelen in de collectie te behouden. Het gaat om een zeldzame gesp van de hand van René Lalique en een gesp van tijdgenoot en leerling Léopold Gautrait.

Omdat de funding in 2019 ontbrak, zijn beide juwelen destijds voorgefinancierd door een particuliere partij, die ze tevens in bruikleen heeft gegeven aan het museum. Om de juwelen in de toekomst voor het museum te kunnen behouden is een flinke financiering nodig, laat het Lalique Museum weten.

Het museum kan deze financiering niet volledig opbrengen en start daarom een crowdfundingsactie. De totale aankoop voor beide juwelen bedraagt 55.000 euro. De eigen inbreng van het museum is 10.000 euro. De rest moet uit crowdfunding komen.

Daarbij zijn verschillende mogelijkheden. Zo kun je al instappen voor 10 euro, waarbij een set ansichtkaarten als tegenprestatie geldt. Verder is het mogelijk om 50, 100 of 1000 euro te geven. Ook is een vrije gift mogelijk.

Omdat het Lalique Museum over een culturele ANBI-status beschikt, is het mogelijk om donaties aftrekbaar te maken op de inkomstenbelasting. Wie deel wil nemen aan deze actie, kan contact zoeken met Lalique Museum Doesburg via 0313-471410.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China