Lampionoptocht op 27 januari in Doesburg

Vereniging “Doesburg en Oranje” organiseert in samenwerking met de Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV) een lampionoptocht op vrijdag 27 januari. Alle kinderen van de peuterspeelzalen en basisscholen uit Doesburg kunnen hieraan deelnemen.


Vanaf 18.45 uur kunnen de kinderen die mee willen lopen een gratis lampion afhalen bij de stand van “Doesburg en Oranje”. De stand staat op pleintje aan de Roggestraat, achter het stadhuis. De optocht start om 19.00 uur met een verhaal, voorgelezen wordt door Elja Vels. Waarna de kinderen op pad gaan onder begeleiding van Muziekcorps der Voormalige Schutterij.


De route zal zijn: Roggestraat – Gasthuisstraat – Bergstraat – Meipoortstraat – Zandbergstraat – Ooipoortstraat – Helmigstraat – Zandbergstraat – Meipoortstraat – Kerkstraat – Roggestraat. Voor alle kinderen die mee hebben gelopen is er na afloop een traktatie en een beker chocolademelk bij Alberdeco in de Kerkstraat.


Op 27 januari 1910 werd de vereniging “Doesburg en Oranje” opgericht en op 31 januari is Koningin Beatrix jarig. Daarnaast is het op 26 januari 60 jaar geleden dat Koningin Juliana een bezoek bracht aan Doesburg om daar de vaste brug over de IJssel te openen.Voor de vereniging “Doesburg en Oranje” genoeg redenen om , in samenwerking met de DOV, op vrijdag 27 januari een lampionoptocht te organiseren.


Foto: Hanny ten Dolle

2 reacties

  1. Peter

    even een aanvulling op dit stukje.

    Ook zal er voor de kinderen een lollie zijn. Deze lollies zijn beschikbaar gesteld door LekkerszenZo!

  2. Hanny

    Denkt iedereen er aan morgenavond?
    Zooooo leuk voor uw kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑