Het regent reacties op de aangekondigde sluiting van 3 maanden van de Barend Ubbinkweg tussen de Beinum en de Doesburgse binnenstad. Ondernemers zijn niet blij met de straatsluiting.

Hanneke Hoed van snoepwinkel LekkerszenZo laat op de Facebook-pagina van DoesburgDirect.nl weten niet blij te zijn met de 3 maanden durende sluiting van de weg. ‘3 maanden?????? En dan straks nog de herinrichting van de binnenstad. Mag je raden wie er het meeste pijn in de portemonnee heeft…. de kleine ondernemer’.

Gistermiddag maakte Waterschap Rijn en IJssel bekend dat de Barend Ubbinkweg van 3 september tot 3 december dicht gaat voor gemotoriseerd verkeer vanwege de aanleg van de vispassage bij de sluis. Auto’s worden omgeleid via de provinciale weg N338 en de N317.

Voor het busverkeer wordt een omleidingsroute met tijdelijke haltes ingesteld. Met de hulpdiensten zoals politie, ambulance en brandweer zijn afspraken gemaakt, zodat zij zo min mogelijk hinder ondervinden van de afsluiting.

Met de organisatie van de Doesburgse Kadedagen zijn volgens de gemeente afspraken gemaakt over extra route-informatie voor de bezoekers van dit evenement. Fietsers en wandelaars kunnen de Barend Ubbinkweg blijven gebruiken.

Binnenstadscoördinator Tamara Verheij erkent dat het om een lange straatsluiting gaat. ‘Dat vindt de gemeente zelf ook. Ik ben hierover pas gisteravond geïnformeerd en wil eerst met de Stichting Centrum Belang Doesburg overleggen alvorens we hierover inhoudelijk een mening geven’, aldus Verheij desgevraagd.

Uit de reacties op Facebook blijkt dat veel mensen weinig tot geen begrip kunnen opbrengen voor de lange afsluiting.

Fedor Lochmans reageert: ‘Ik ben niet afgestudeerd in wegafsluitingen, maar als je 3 maanden een weg afsluit doe dat dan in de zomer. Nu is het de herfst wanneer het weer slechter wordt en men veel eerder in de auto stapt’.

Marjolein van der Vlies ziet een extra gevaar in de omleidingsroute. ‘Als je toch al op de rondweg of iets zit, zit je ook zo in Dieren of Zevenaar’.

Ellen van Driel reageert: ‘Beinum zo goed als verstoken van openbaar vervoer en het centrum alleen bereikbaar met omwegen. En dat 3 maanden lang’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.