Le Nozze di Figaro geeft een concert in de Gasthuiskerk. En wel op zaterdag 17 september om 20.00 uur. Een entreekaart voor dit concert kost 15 euro.

Een verhaal over liefde, trouw en ontrouw; verteld met humor en drama: Mozart’s Le Nozze di Figaro. Gebracht door een internationale cast van jonge opera-professionals, een pianist en een regisseur. Bold Opera On the Move (B.O.O.M) speelt een korte versie van deze populaire opera. Het resultaat: een frisse muziektheatervoorstelling die opera dichterbij het publiek brengt.

B.O.O.M!, dat zijn de jonge operaprofessionals Meneka Senn, Andreas Goetze, Bibi van den Dijck, Amanda Key, Ella Rombouts, Arash Roozbehi, Joao Luís Paixão, Berend Eijkhout, Maaike Bakker, Jorne van Bergeijk, en pianiste Sunghee Jo. Deze talentvolle musici hebben hun conservatoriumstudie afgesloten en staan aan het begin van hun professionele operacarrière.

‘Je moet als zanger tegenwoordig ook ondernemer zijn,’ zegt sopraan Meneka Senn, een van de initiatiefnemers van B.O.O.M!. ‘Je kunt niet bij de telefoon wachten tot de ‘grote mensen’ je uitnodigen. Je moet zelf iets bedenken.’

De uitgangspunten van B.O.O.M! zijn daarom: kort en klein. Het gezelschap kort bestaande, populaire opera’s in tot 60 tot 80 minuten en voert ze uit in een kleine bezetting. Daarbij wordt gezocht naar een enscenering die op ieder denkbare locatie kan worden uitgevoerd, niet alleen in theaters en concertzalen dus, maar ook in huiskamers, scholen, bejaardenhuizen, kerken en zelfs op buitenlocaties. De voorstellingen worden zonder boventiteling uitgevoerd, maar soms stappen de zangers gewoon even ‘uit de scène’ en leveren in het Nederlands commentaar op het verhaal. ‘Zodat het voor iedereen goed te volgen is.’

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.