De Doesburgse Stolpersteine, de struikelstenen in de Doesburgse binnenstad die doen herinneren aan Joodse slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog, zijn weer schoon. Deze keer poetsten de leden van Stad en Ambt de stenen schoon.

Een aantal jaren geleden werd op initiatief van Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren het initiatief genomen om jaarlijks de Doesburgse Stolpersteine schoon te maken en te poetsen. Sinds 2014 gebeurt dit in nauwe samenwerking met leden van de Isala Scoutinggroep uit Doesburg.

Helaas moesten de jeugdige leden van deze groep dit jaar vanwege de coronasituatie verstek laten gaan. Het bestuur van Stad en Ambt Doesborgh hoopt uiteraard dat zij er volgend jaar weer bij kunnen zijn, zodat deze actie een mooie traditie blijft in het kader van de herdenking van de Joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Doesburg.

Om de struikelstenen ook het komende jaar zichtbaar te laten zijn hebben enkele leden van Stad en Ambt Doesborgh onlangs de traditie voortgezet en de poetsbeurt dit keer verzorgd. De stenen hebben naast een cultureel-historische waarde, aantrekkingskracht op toeristen die onze stad bezoeken.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg