Gasthuis du Soleil stopt met de kookstudio in Doesburg. Aanleiding is de coronacrisis, die al wekenlang zorgt voor een omzetstrop. Wel broedt eigenaar Rene van Doornum op een nieuw plan.

Na 11 jaar komt er dus een einde aan de huidige vorm van Gasthuis du Soleil. ‘Voor ons houdt het dus niet op, alleen van de locatie in Doesburg hebben we afscheid genomen. De komende weken gaan we puzzelen en zoeken naar een sleutel waarmee we onze activiteiten weer kunnen opstarten. Anders maar ook vertrouwd. Hoe? Dat laten we nog weten, nu eerst de puzzel oplossen en dan verder’, laat Van Doornum weten die eraan toevoegt dat het besluit los staat van de klandizie van de afhaalservice in Doesburg. ‘Daar heeft het zeker niet aan gelegen’.

Van Doornum koos de afgelopen weken voor een afhaalservice, als reactie op de gedwongen sluiting. ‘Met de onlangs opgestarte afhaalservice hebben we leuke ervaringen opgedaan, maar helaas zijn de opbrengsten daarvan niet voldoende om de bedrijfsvoering op deze wijze lang overeind te houden. Ook bestaat er bij de verhuurder niet voldoende ruimte voor een langlopend huurcontract en dat moest, want ons contract liep deze zomer af. Tel daarbij op dat we in de tijd van het “nieuwe normaal” op weg zijn naar een anderhalvemetersamenleving, waarbij we geen mogelijkheid zien om met onze huidige activiteiten in het pand in Doesburg de activiteiten rendabel te maken.’

Gasthuis du Soleil was gevestigd in de Gasthuisstraat en was niet alleen een bekende locatie voor de kookstudio. Ook was het jarenlang vaste ontmoetingsplek voor ondernemers tijdens Open Coffee-sessies en de jaarlijkse Haringparty.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg