Op 17 juni is er van 10.00 tot 13.00 uur Leescafé in de foyer van de Doesburgse Gasthuiskerk. De toegang is gratis. Op de leestafel liggen in juni veel nieuwe detectives en thrillers ter inzage.

 

Het Leescafé staat deze maand namelijk in het teken van het Spannende Boek, een themamaand (juni) om het literaire genre van het ‘spannende boek’ te promoten. De maand wordt georganiseerd door de Stichting CPNB.

 

Het boek Mythe van Methusalem van de Belgische schrijver Jo Claes zal naar verwachting niet op de leestafel ontbreken. Claes is de winnaar van de Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. Ook het boek Tunis van journalist René van Rijckevorsel is naar verwachting beschikbaar. Van Rijckevorsel won de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut. Maar er is meer. Naast aandacht voor nieuw uitgekomen thrillers en detectives wordt een diversiteit aan genres op de leestafel uitgestald. Het Leescafé nodigt zo uit om te praten over boeken en schrijvers, onder het genot van een kopje koffie of thee.

 

Wilt u tijdens het Leescafé zelf vertellen over een boek waar u enthousiast of onder de indruk van bent? Waarvan u vindt dat iedereen het zou moeten lezen? Dat kan nu. Lezers kunnen hun favoriete boek in de schijnwerper zetten. Meld u aan via info@gasthuiskerkdoesburg.nl.

 

De boeken zijn in het Leescafé zijn te koop, maar dat is niet het uitgangspunt. Boekhandel Boek en Buro Doesburg verleent belangeloos zijn medewerking om van het Leescafé een succes te maken.