De maandelijkse Leestafel in de foyer van de Gasthuiskerk in Doesburg krijgt een nieuwe twist. Naast de mogelijkheid om te grasduinen in de uitgestalde boektitels met een diversiteit aan genres zijn er vanaf mei ook tijdschriften en kranten in te zien.

 

En dat is niet het enige: lezers die dat leuk vinden, krijgen de gelegenheid om tijdens het Leescafé in maximaal een kwartier te vertellen over een boek waar ze enthousiast, geraakt, of anderszins van onder indruk zijn. En waarvan ze vinden dat eigenlijk iedereen dat boek zou moeten lezen. Lezers die de kans willen grijpen hun favoriete boek in de schijnwerper te zetten, kunnen zich aanmelden via info@gasthuiskerkdoesburg.nl.

 

De gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie rustig de uitgestalde boeken door te kijken en er met elkaar over te praten blijft vanzelfsprekend bestaan. Steeds meer lezers wisten in de afgelopen maanden de Leestafel al te vinden, ook leesclubs in Doesburg en omgeving. Tijdens het Leescafé kan nu ook een lijstje van boeken neergelegd worden die het afgelopen jaar in de leesclub zijn besproken. Dat kan de andere leesclubs of gewoon alle bezoekers aan het Leescafé op ideeën brengen.

 

Het Leescafé is op woensdag 20 mei van 10.00 uur tot 12.30 uur in de foyer van de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg. De toegang is gratis.