LekkersenZo wil aanschaf snoepwals met crowdfundingactie

LekkerszenZo start een crowdfundingactie. Daarmee hoopt de Doesburgse snoepwinkel voldoende geld op te halen voor de aanschaf van een authentieke snoepwals. Voor deelnemers zijn verschillende pakketten samengesteld.

 

LekkerszenZo roept de hulp in van bedrijven en consumenten om de eigen suikerbakkerij uit te kunnen breiden met een snoepwals. Deze snoepwals maakt het plaatje van de suikerbakkerij, waar net als vroeger op ambachtelijke wijze snoep wordt gemaakt, compleet.

 

Voor de aanschaf van de snoepwals is minimaal 6.000 euro nodig. LekkerszenZo wil dit geld samen met belangstellenden en geïnteresseerden bij elkaar brengen via een crowdfundingactie. Bij crowdfunding brengt een groep mensen en bedrijven of investeerders samen een geldbedrag bij elkaar. Daarbij gelden verschillende vormen van tegenprestaties.

 

LekkerszenZo heeft vijf pakketten samengesteld. Bij het eerste pakket investeert de deelnemer 120 euro. Daarvoor biedt LekkersenZo een workshop in de suikerbakkerij voor 4 personen aan ter waarde van 150 euro. Het tweede pakket betreft ook een investering van 120 euro, waarbij LekkerszenZo een workshop gaat verzorgen waarbij kinderen een kunstwerk van snoep maken.

 

Het derde pakket betreft een snoepkaart. Deze kaart kost in de winkel 10 euro, waarbij deelnemers dan de elfde euro gratis krijgen. ‘U kunt met deze kaart steeds minimaal 1 euro in de winkel besteden aan snoep. Gedurende de crowdfundingsactie krijgt u bij een volle kaart een zakje Doesburgse Hanze Bolletjes, gemaakt met de snoepwals, gratis. Op de kaart staat de termijn vermeld waarbinnen deze kaart gebruikt kan worden’, aldus Hanneke Hoed van LekkerszenZo.

 

Het vierde pakket is er vooral voor bedrijven. Wie 400 euro investeert, krijgt een grote snoeppot op kantoor of ontvangstbalie. Deze snoeppot wordt gedurende een heel kalenderjaar wekelijks ververst met een maximum van 1 kilo snoep per pot per week.

 

Tenslotte is er pakket 5. Hierbij biedt de deelnemers een lening aan LekkerszenZo aan dat na 2 jaar of eerder wordt terugbetaald. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor een lening van 100 of 250 euro. LekkersenZo betaalt 5 procent rente per jaar. De lening loopt van 1 januari 2015 tot en met 31 december 2016 en wordt in een contract vastgelegd.

 

Wilfred Hoed van LekkersenZo vult aan: ‘Elk bedrijf dat onze crowdfundingsactie steunt, krijgt een vermelding met bedrijfslogo op onze website. Onze tegenprestaties gaan door ons ingevuld worden binnen een termijn die wij vooraf met u zullen overleggen. Op deze manier steunt u LekkerszenZo en kunnen wij een eigen snoeplijn maken die we willen gebruiken om Doesburg nog beter op de toeristische kaart van Nederland te zetten’.

 

3 reacties

 1. Nico van Zalen

  Er zullen wel snel crowdfundsnoepjes in de vorm van muntjes worden toegevoegd aan het assortiment. Hahaha

 2. Hanneke Hoed

  Wegens overweldigend succes is het nu vanaf nu niet meer mogelijk om in te schrijven voor pakket 5, de leningen.
  De overige pakketten staan nog steeds open voor inschrijving.
  Wij zijn erg blij met met het vertrouwen dat men in onze winkel stelt en waarderen het dat we samen met onze “crowd” dit voor elkaar krijgen!

 3. Richard Kok

  Hanneke, je kunt al een snoepwalsje uitzoeken begrijp ik?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑