Op zaterdag 9 mei speelt Leoni Jansen in Gasthuiskerk Doesburg haar voorstelling Geheim. Het programma begint om 20.00 uur. Kaarten kosten €15,00 en zijn verkrijgbaar via de website of voor aanvang van de voorstelling in de Gasthuiskerk.

 

In Geheim vertelt Jansen over de zoektocht naar het oorlogsverleden van haar vader. Toen ze 16 was hoorde ze dat haar vader fout was geweest in de oorlog. In eerste instantie schonk ze daar weinig aandacht aan, maar later werd ze nieuwsgierig naar zijn geschiedenis en zijn keuzes.

 

Ze ging op zoek naar antwoorden en reisde daarvoor onder meer naar Tunesië, waar haar vader in het Afrikakorps vocht onder generaal Rommel. Ook ging ze naar Texas, waar hij als krijgsgevangene werkte op de katoenplantages. In Nederland bezocht ze Veenhuizen en Vugt, waar haar vader na de oorlog gevangen zat. Overal vindt ze stukjes van de puzzel. Ze onderzoekt, filmt en neemt muziek mee. In Geheim vertelt Leoni Jansen een indrukwekkend verhaal in woord, beeld en muziek.

 

Leoni Jansen (1955), is zangeres, theatermaakster en presentatrice. Zij is thuis in de jazz, in wereldmuziek en in Keltische folk. Naast haar muziek- en theateroptredens verzorgt ze trainingen. Voor haar inspanningen als Nederlands ambassadrice van de wereldmuziek werd ze in 2006 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.