Klanten van PlusFit gaan elkaar helpen bij problemen. Gedacht moet worden aan klusjes of vervoer, wanneer er door ziekte of een blessure niet meer zelfstandig gehandeld kan worden. Het ‘Leun&Steun Punt’ van PlusFit is al in werking.

Mogelijk overkomt het u wel eens: u bent door ziekte of een blessure niet in staat om uw boodschappen in huis te halen en er is niemand in uw omgeving waar u dit aan kunt vragen; er is een gloeilamp stuk in huis en u kunt zelf niet bij de lamp; u moet naar het ziekenhuis en u heeft geen vervoer; u zou thuis wel eens een kopje koffie met iemand willen drinken en wat babbelen.

Bij PlusFit Fitness en Fysiotherapie in Doesburg bleken sommige alleenstaande leden en patiënten tijdens de griepgolf in maart 2017 veel problemen te hebben om zichzelf te redden. Naar aanleiding hiervan is het idee voor het ‘Leun&Steun Punt’ ontstaan.

PlusFit heeft als visie om kwaliteit van leven te behouden en te verbeteren. Gezondheid is een belangrijk aangrijpingspunt, maar zelfstandig kunnen blijven wonen hoort daar ook bij. Dit is in de huidige tijd met de veranderingen in de zorg een groot speerpunt.

In de afgelopen jaren heeft PlusFit gemerkt dat er een grote kwetsbare groep is die met kleine praktische zaken behoorlijk vastloopt in het dagelijks leven. Met het ‘Leun&Steun Punt’ wil PlusFit haar leden en patiënten een helpende hand toereiken onder het motto “Voor klanten, door klanten”.

Binnen PlusFit is er inmiddels een aantal enthousiaste vrijwilligers die hebben aangegeven graag iets voor andere klanten te willen betekenen. Met het aanvraagformulier kunnen ook andere klanten zich vanaf heden als vrijwilliger aanmelden en kunnen daarnaast klanten met een hulpvraag zich aanmelden. PlusFit heeft hierin een coördinerende rol.

PlusFit geeft duidelijk aan dat het gaat om incidentele gevallen. Als de problemen permanent aanwezig zijn, dan zijn er diverse instanties die hulp kunnen bieden. Wel kan PlusFit begeleiding bieden om in contact te komen met deze instanties.

PlusFit is groot geworden door oprecht contact, kwaliteit en een persoonlijke sfeer. Het ‘Leun&Steun Punt’ sluit goed aan bij deze manier van werken. 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.