Acteurs Eric van der Donk en Jan van Eijndthoven lezen op zaterdag 4 april het boek Adres Onbekend van de Amerikaanse schrijfster Kathrine Kressmann Taylor, in de regie van Willibrord Keesen. Plaats van handeling is de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg.

 

De voorstelling begint om 20.00 uur. Kaarten zijn à €17,50 (inclusief pauzedrankje), verkrijgbaar bij de Doesburgse VVV, T 0313 479088, of voor aanvang bij de Gasthuiskerk.

 

Adres Onbekend is een briefwisseling tussen een joodse Amerikaan die in San Francisco woont (Max) en zijn voormalige zakenpartner en vriend die naar Duitsland is teruggekeerd (Martin). De teloorgang van een vriendschap, uiterst sober, vrijwel zonder theatrale ingrepen weergegeven, levert een spannend verhaal op tegen de achtergrond van de dreigende Wereldoorlog II. In al zijn eenvoud speelt zich hier een gruwelijke thriller af, met een verbijsterend einde.

 

Max en Martin zitten naast elkaar achter een tafel, ze lezen de brieven die ze elkaar schrijven hardop voor, de één vanuit Duitsland, de ander vanuit Amerika. De brieven dateren van november 1932 tot maart 1934. De verstrekkende gevolgen van de nazi-ideologie, in het bijzonder voor een hechte vriendschap, worden in deze briefwisseling treffend en zeer aangrijpend weergegeven.

 

Keesen&Co maakt al sinds 1989 hedendaags toneel dat de zintuigen scherpt en prikkelt. Dicht op de huid van het publiek, met humor en zelfspot, leggen de voorstellingen van Keesen&Co de complexiteit van het leven bloot.