De historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren houdt op donderdag 23 januari een lezing over Schotland. De lezing vindt plaats in het Meulenhuus in de Bergstraat en wordt gehouden door Ari Martinali uit Helmond.

 

 

In de loop der jaren is Ari Martinali verschillende keren in Schotland geweest om te genieten van de prachtige natuur en cultuur van dit boeiende land. Ook afgelopen jaar is hij weer geweest om er weer prachtige digitale beelden te maken. Ari Martinali woont in Helmond en is al ruim 45 jaar een bezeten natuurfotograaf.

 

Daarvan heeft hij 40 jaar gezworven door de Peel, maar de laatste 10 jaar ook in de Mortelen bij Oirschot. Daarnaast heeft hij in de loop der jaren diverse natuurgebieden in binnen en buitenland bezocht.

 

Waar eerst dia’s gemaakt werden is dit nu vervangen door digitale beelden. Ari Martinali werkt met een Nikon D70 en een D300. Hij maakt gebruik van groothoek tot telelens 500 mm. Vogels spreken hem het meest aan, maar alles wat betreft flora en fauna heeft ook zijn bijzondere aandacht.

 

De lezing in het Meulenhuus begint om 20.00 uur. De zaal is om 19.30 uur open. Voor leden van Stad en Ambt Doesburg/Streekmuseum De Roode Tooren is de toegang gratis. Niet-leden betalen 5 euro per persoon.