Het Badhuis Doesburg presenteert in de Gasthuiskerk van Doesburg het ‘Liedjestheater’. Het is een unieke combinatie van theater en muziek. Het ‘Liedjestheater’ vindt plaats op zaterdag 1 november. De avond start om 20.00 uur, de entree bedraagt 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV in Doesburg en voor aanvang van het programma bij de Gasthuiskerk, in de Gasthuisstraat in Doesburg.

 

Voor het programma ‘Liedjestheater’ werkt de theatergroep De GIL… de Broeders samen met de akoestische band ThirteenWeeks. De GIL… de Broeders spelen het verhaal van een lied in een eenakter. De eenakter is zodanig gelinkt aan het lied dat het onderwerp, de tekst, en/of de personen in het lied centraal staan. Na de eenakter speelt ThirteenWeeks hetzelfde lied. Liedjes twee keer gespeeld maar zodanig dat beide elkaar aanvullen en versterken. Op die manier ontstaat een unieke combinatie van prachtig theaterspel met sfeervolle muziek van onder ander Bob Dylan, Neil Young en Suzanne Vega.

 

De band Thirteen Weeks brengt muziek op uiteenlopende instrumenten als altsaxofoon, stem, akoestische gitaren, mondharmonica, klarinetten, trekharmonica en cajon. Sinds de oprichting geven de bandleden tekstuitleg bij de songs die ze spelen. Die verhaaltjes werden door het publiek goed ontvangen. Uiteindelijk leidde dat tot het schrijven van korte toneelstukjes op basis van de songteksten. De Gil De Broeders reageerden enthousiast en daarmee was de samenwerking een feit.

 

Theatergroep De GIL…  de Broeders (Voorheen De Gildebroeders) uit Hengelo (O) bestaat al sinds 1943. In de loop der tijd heeft de groep verschillende gedaanteveranderingen ondergaan, de laatste dateert van 2011. Ervaring van een bezoeker: ‘De GIL… de broeders houden van absurdisme en non conformisme op het toneel. Ze spelen in kleine bezetting en voor een klein publiek in kleine zalen’.