Lintje voor Scharten-De Groot en Felix Hermanns

De Doesburgers mevrouw Scharten-De Groot en Felix Hermanns zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde vrijdagochtend in de raadzaal in het stadhuis van Doesburg. Ze kregen de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Kees Luesink.


Mevrouw Scharten heeft zich op velerlei terreinen van het maatschappelijk leven actief betrokken betoond. Zij was daarbij onder andere actief in verschillende bestuurlijke functies, waaronder voorzitter, bij Carion en haar rechtsvoorgangers.


Vanaf 1995 zette zij zich in voor de belangenbehartiging en ontwikkeling van voorzieningen en activiteiten voor ouderen. Vanuit haar functie van voorzitter van de Stichting Welzijn Ouderen Doesburg maakte zij deel uit van de initiatiefgroep voor het opzetten van een huisbezoekproject voor het terugdringen van het niet-gebruik van gemeentelijke financiële regelingen en voorzieningen. Een project dat in zijn uitwerking zeer gewaardeerd is in de Doesburgse samenleving.


Ook was zij van 1995 tot 2004 bestuurslid van de Stichting Aangepast Vervoer. Niet te vergeten het vrijwillig ouderenadviseurschap, een functie die voor haar heeft geleid tot docent bij het SBOG (Samenwerkende bonden van ouderen in Gelderland) voor de opleiding van vrijwillige ouderen adviseurs.


Zij heeft zich enthousiast ingezet voor de Protestantse gemeente in Angerlo/Doesburg op het gebied van zending, werelddiaconaat en ontwikkelingssamenwerking en het werk van het Oecumenisch Diaconaal Overleg, waarbij zij adviseerde vanuit haar ervaring met de sociale kaart van Doesburg.


Ook vervulde zij een belangrijke rol binnen de Klantenparticipatie Algemene bijstandswet en de Klantenraad, Wet Werk en Bijstand in onze gemeente.


Door haar  grote onbaatzuchtige inzet als vrijwilliger op deze vele terreinen heeft zij, mede door de steun van haar man, een bijzondere en belangrijke bijdrage geleverd aan de Doesburgse samenleving.


Naast het werk bij Silgan White Cap, was de heer Felix Hermanns ook actief als BHV’er. Vanaf 1982, sinds de komst naar Doesburg is hij betrokken geweest bij de Avondvierdaagse, als verkeersregelaar, als secretaris en in 2005 werd hij voorzitter. Hij werd klusvader toen de kinderen nog op de basisschool zaten en was ook enige tijd lid van de ouderraad.


Hermanns organiseerde veel soorten activiteiten binnen Doesburg, bijvoorbeeld bij de organisatie van Koninginnedag zorgde hij voor de muziekkorpsen, de singelloop vanuit de Gymnastiekvereniging Unitas en het Muziekkorps der Voormalige Schutterij. Ook is hij betrokken bij de organisatie als het 4/5 mei comité Doesburg iedere 5 jaar lopers het Bevrijdingsvuur uit Wageningen laat ophalen.Vervolgens trad hij toe tot het bestuur van de Gymnastiekvereniging Unitas en in 2002 werd hij daar voorzitter.


Toen hij vanwege zijn drukke werk in 2005 de functie moest neerleggen, werd er toch steeds weer een beroep op hem gedaan. Opnieuw nam hij het voorzitterschap in 2006 op zich, ook vanwege het jubileumjaar dat er aan kwam. Hij werd toen benoemd tot interim-voorzitter.


Op 14 november 2012 bestaat de Gymnastiekvereniging 45 jaar en zal hij wederom de spil zijn bij het uitvoeren van het decor en al het overige dat de leiding weer heeft verzonnen om er een groot spektakel van te maken tijdens deze uitvoering.


Kortom, Hermanns is een persoon die altijd klaar staat voor anderen en helpt waar hij kan.


Foto: Hanny ten Dolle

4 reacties

 1. Marinus

  Super zeg! Ere wie ere toekomt. Wat mij betreft natuurlijk als eerste voor Felix, maar uiteraard ook voor mw. Scharten – de Groot. Van harte gefeliciteerd allebei.

 2. Frans van der Krul

  Beide van harte geluk gewenst!
  Dit in ieder zijn/haar tak van sport.

 3. Ton Reinds

  Felix, duizendpoot, vooral voor Unitas,van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding.
  Hartelijke groeten Tiny Ton Reinds.

 4. Daniel

  Felix,
  Van harte gefeliciteerd met deze prachtige onderscheiding.
  super super super.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑