Doesburg krijgt er met Litania’s Lifestyle een winkel bij die actief is op de markt van tweedehands kleding en spullen. De opbrengst komt ten goede van de Stichting Litania, die kinderen in de Achterhoek helpt die even anders zijn.

Stichting Litania zet zich in om kinderen die net even anders zijn te ondersteunen door middel van materialen die niet vergoed kunnen worden door zorgverzekeraar of gemeente. De stichting heeft daarvoor tweedehands winkels en met de opbrengst proberen ze de kinderen te ondersteunen. Litania heeft winkels in Hengelo en Brummen, en daar komt dus Doesburg bij.

Litania’s Lifestyle gaat op 3 juli om 10.00 uur open aan de Kraakselaan 93. ‘We proberen elke woensdag tot en met zaterdag open te zijn van 10.00 tot 16.00 uur’, laat Petra Blom weten.

‘Doesburg is een prachtige stad en wij krijgen als stichting ook aanvragen uit Dieren en we ondersteunen de ruitervereniging Zandewierde in Wehl. En Doesburg zit er een beetje tussenin. Misschien krijgen we hierdoor ook weer meer bekendheid en kunnen we nog meer kinderen ondersteunen’, stelt Blom.

Blom zoekt nog naar hulp in Doesburg. ‘We moeten nog wat vrijwilligers erbij hebben, dus we hopen dat we meteen vanaf het begin elke woensdag en donderdag open te kunnen. Anders zal het de eerste tijd alleen vrijdag en zaterdag zijn’.

Initiatiefneemster Petra Blom is moeder van Litania, die lichamelijk beperkt is.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.