Zaterdag 12 mei stond volledig in het teken van Doesburg Onderneemt, de tweede editie van de ondernemersbeurs voor zelfstandig professionals en kleine bedrijven. DoesburgDirect.nl deed de hele dag verslag vanuit de Gasthuiskerk, de plaats waar de beurs plaats vond.


16.16 uur
375 Bezoekers hebben vandaag Doesburg Onderneemt bezocht, laat Jan Strating weten. ‘Ik ben erg tevreden met deze tweede editie. Heb veel belangstellende ondernemers gezien en gesproken. Ik geef deze beurs rapportcijfer een acht min. Wat mij betreft gaan we volgend jaar weer een ondernemersbeurs houden’.


16.12 uur
Doesburg Onderneemt is voorbij. Bezoekers hebben de beurs verlaten en standhouders ruimen op. Tijd om beursmanager Jan Strating te vragen hoeveel bezoekers er zijn geweest en wat zijn gevoel is over deze editie van Doesburg Onderneemt.


15.36 uur
Bezoeker Klaas-Jan Tukker reageert op de stelling: Doesburgse ondernemers zijn goed/matig/slecht, omdat….
‘Goed. Zeker in de binnenstad. De leegstand is afgelopen mede door de komst van de kleine, niet franchisebedrijven zoals luxe eetwinkels’.


14.40 uur
Peter Houtkooper kiest voor de stelling: Mijn grootste wens voor Doesburg is….
‘Een stabiele politieke organisatie. Alles wat er is gebeurd de laatste tijd, heeft Doesburg geen goed gedaan. Denk aan trammelant met de wethouders. Daardoor wordt er niet doorgepakt’.


14.31 uur
Peter van der Ploeg bij de stand. Gaat nog deze week met een eigen bedrijf starten. Daarover snel meer. Hij kiest voor de stelling: Het leefklimaat in Doesburg is goed/matig/slecht, omdat….
‘Ronduit goed. Doesburg heeft een leuke binnenstad, het is dicht bij de natuur en mensen zijn spontaan.’


14.17 uur
Teja Peters kiest voor de stelling: Het leefklimaat in Doesburg is goed/matig/slecht, omdat….
‘Goed. De compacte binnenstad maakt alles dichtbij. Iedereen kent elkaar en er is ruimte voor iedereen. Doesburg is een warm bad met veel initiatieven en ruimte voor actieve, creatieve en positieve mensen.


13.53 uur
Gerard Albers, fractievoorzitter van CDA Doesburg, bezoekt de beurs. Laat een mooi nieuwtje achter op de stand van DoesburgDirect.nl. Binnenkort hier meer over.


13.23 uur
Kleine terugval in bezoekersstroom. Snel de heerlijke bolletjes van Gasthuis du Soleil achter de kiezen en weer opmaken voor de ‘middaggroep’.


12.52 uur
Hans de Wolf, als 65 jaar woonachtig in Doesburg, reageert op de stelling: Doesburgse ondernemers zijn goed/matig/slecht, omdat….
‘Matig. In mijn ogen kan het beter. Je wordt toch doodziek van dat gezeur over Action. Wat mij betreft: laat ze maar komen die grote zaken’.


12.02 uur
Beursbezoeker Hanny ten Dolle, gewapend met fototoestel, wil reageren op de stelling: Doesburgse ondernemers zijn goed/matig/slecht, omdat…
‘Matig. Ik vind ze redelijk star. Ze willen bijvoorbeeld veel bezoekers in de binnenstad maar blokkeren de stoepen met rekken en reclameborden. En nu weer Only for Men. Waar nou niet gewoon die zaak in de loods. Moet toch kunnen?’


11.51 uur
Beursmanager Jan Strating is positief verrast door de hoge opkomst tot dusver.


11.32 uur
Beursbezoeker en wethouder Willem Bouman kiest voor de stelling: Mijn grootste wens voor Doesburg is….
‘Het debat over de toekomst van de binnenstad verbreden en het belang van de binnenstad centraal krijgen. Laten we met een gezamenlijke visie komen waarmee we aan de toekomst van Doesburg werken’.


10.52 uur
Jos Hermans, voormalig gemeenteraadslid van Doesburg, reageert op de stelling: Het leefklimaat in Doesburg is goed/matig/slecht, omdat.
‘Matig. We hebben te veel horeca en kunst en te weinig echte ondernemers. Het Hanzehuys vind ik een goed idee, daar groeien ondernemers van’


10.42 uur
Pim Michels van Go 4 Goals uit Hengelo Gelderland reageert op stelling: Doesburgse ondernemers zijn goed/matig/slecht, omdat…
‘Goed, als ik het verglijk met andere regio’s. Ze zijn erg gedreven en staan open voor nieuwe markten zoals online marketing’


10.37 uur
Het aantal bezoekers neemt toe. Zojuist stadsmanager Bart van Rooij gesignaleerd in de gangpaden.


10.05 uur
Burgemeester Kees Luesink is binnen en loopt rechtstreeks naar de stand van DoesburgDirect.nl. Zal toeval zijn, maar mooi is het wel. Hij spreekt een wens uit. ‘Ik heb een grote wens dat de hele stad de energie en creativiteit kan opbrengen die Doesburgse ondernemers op deze beurs samenbrengen’.


9.59 uur
Topvrijwilliger Han Snijders bezoekt onze stand en geeft zijn mening op een van de stellingen. Hij kiest voor de stelling: Het leefklimaat in Doesburg is goed/matig/slecht, omdat…..
‘Het leefklimaat in Doesburg is heel prettig. Het is een overzichtelijke leefgemeenschap. Het recreatieve en toeristische aanbod is breed. Doesburg heeft een plezierige bevolking. Ze zijn een beetje van “de kat uut de boom kieken”. Dat vind ik wel leuk’.


9.34 uur
‘Beursmanager’ Jan Strating opent de beurs vanaf het altaar en wenst alle standhouders een succesvolle beurs toe.


9.21 uur
Standhouders leggen laatste hand aan hun stand. De ochtendzon schijnt door de hoge kerkramen naar binnen. Doesburg Onderneemt kan zo beginnen!


8.27 uur
Nog even een laatste oproep geplaatst op de fanpage van DoesburgDirect.nl op Facebook om maar vooral naar de beurs te komen. Als al die 135 fans nu eens massaal naar de Gasthuiskerk zouden komen….. Wow, dat zou gaaf zijn. Chech: http://www.facebook.com/pages/DoesburgDirectnl/199152643431747


8.18 uur
Op Twitter wordt al het een en ander gezegd over de ondernemersbeurs. Leuk om op Twitter te lezen dat er volgers van DoesburgDirect.nl naar onze stand komen. Verder zie ik dat de hashtag #dob2012 bij sommige twitteraars al goed is ingeburgerd.


7.43 uur
Goedemorgen. Gereed maken voor Doesburg Onderneemt. DoesburgDirect.nl gaat vandaag beursbezoekers stellingen voorleggen waarop gereageerd mag worden. Nog even de stellingen aangescherpt.