15.39 uur Helpportrait Doesburg 2014 is ten einde. Ruim 110 portretfoto’s zijn gemaakt door zeven fotografen. Organisator Joost de Wolf kijkt tevreden terug op de derde editie in Doesburg.

 

15.09 uur De laatste foto’s worden gemaakt en dan zit Helpportrait Doesburg 2014 er weer op.

 

14.05 uur Tussen het maken van portretfoto’s door weet Joost de Wolf nog tijd te vinden om een fotoverslagje te maken van Helpportrait Doesburg. Ze staan op de Facebookpagina van DoesburgDirect.nl.

 

13.15 uur We hebben een hond en een pinguïn gezien op Helpportrait. Benieuwd? Kom dan naar het stadhuis in Doesburg, naar Helpportrait Doesburg 2014. Tot 15.00 uur staan de fotografen voor u klaar.

 

11.54 uur Een korte tussenstand. In het eerste uur van Helpportrait Doesburg zijn er ruim 30 professionele portretfoto’s gemaakt. Wat opvalt zijn de vrolijke gezichten bij de modellen en de fotografen wanneer de foto’s worden overhandigd. Raadslid Henk Beijen van Stadspartij komt net binnen. Komt even kijken en spreekt van een prima initiatief. Daar zijn we het helemaal mee eens Henk!

 

11.09 uur Vliegende start voor Helpportrait Doesburg. In het eerste uur loopt het storm. Zelfs een file bij het printstation waar uw stukjesschrijver van DoesburgDirect.nl de foto’s uitprint. Organisator Joost de Wolf spreekt van een mooie start.

 

10.00 uur Model Deborah oogt ontspannen terwijl Peter Bollen de eerste foto schiet tijdens Helpportrait Doesburg. Organisator Joost de Wolf benadrukt dat dit evenement een sterk sociale functie heeft. ‘Helpportrait is een wereldwijdproject met ruim 20.000 fotografen. Doesburg is een van de negen plaatsen in Nederland waar dit foto-event plaatsvindt vandaag’, aldus De Wolf.

 

09.50 uur Model Deborah en wethouder Peter Bollen zijn binnen. Helpportrait Doesburg kan over enkele minuten officieel van start gaan. Vorig jaar zijn ruim 120 portretten gemaakt door de fotografen, die geheel kosteloos meewerken aan dit project. Grote man van Helpportrait Doesburg is roerganger Joost de Wolf, die het jaarlijkse foto-evenement voor de derde maal organiseert.

 

09.40 uur In het Stadhuis in Doesburg vinden de laatste voorbereidingen plaats voor Helpportrait Doesburg 2014. Zeven fotografen leggen vanaf 10.00 uur  tot 15.00 uur inwoners van Doesburg op de gevoelige plaat vast. Het liefdadigheidsproject is bedoeld voor daklozen, alleenstaande ouderen, zieken, eenzame mensen, kortom iedereen die het nodig heeft. Om 10.00 uur verricht wethouder Peter Bollen de openingshandeling.

 

Schermafbeelding 2014-12-06 om 10.21.00

Peter Bollen schiet Helpportrait Doesburg 2014 open. Zowel model als fotograaf zijn tevreden over het resultaat.