Pop-up store van jonge Doesburgse ondernemers

Eind januari opent in het centrum van Doesburg een bijzondere winkel. Voor slechts twee middagen. Met 9 bedrijfjes en een heleboel verschillende producten en diensten. Van verse cupcakes, lipgloss tot houten speelgoed. En je kunt er je nagels laten lakken. Deze pop-up winkel is geopend op 29 en 30 januari 2015 van 15.00 uur tot 18.00 uur.

 

De pop-up store is de afsluiter van het project ‘De Jonge Doesburgse Ondernemer’ van Doesburg Bruist. Dit is een leerzaam project waarbij leerlingen uit groep 7 en 8 een eigen bedrijf starten.  Ze doen dat onder begeleiding van ervaren Doesburgse ondernemers.

 

Janamati is een van de negen bedrijfjes die mee doet. Deze vier nog wel heel jonge ondernemers, in de leeftijd van 8 tot 10 jaar, maken zelf houten speelgoed. Dit verkopen ze eind januari op een nog geheime locatie in de Doesburgse binnenstad. Het assortiment bestaat onder meer uit houten zwaarden en verschillende spelletjes.

 

Het is bijzonder dat deze jonge kinderen mee mogen doen, omdat ze nog niet allemaal al in groep 7 of 8 zitten. Zij doen mee van uit SL!M in Doesburg van MIFFA, een groep voor begaafde kinderen.

 

De jonge ondernemers maken spelenderwijs kennis met ondernemen. Ze leren een ondernemersplan maken, een publiciteitsplan en flyers. Ze leren hoe inkopen werkt, ze leren administreren en samenwerken. En straks dus ook in het echt verkopen: van winkelinrichting tot afrekenen en winstberekening.

 

De jongens van Janamati hebben een Facebook-pagina waar het assortiment en de prijzen te vinden zijn.

1 reactie

  1. Peter van den Broeke

    Geweldig project van Doesburg Bruist.
    Ik mag ook een groepje begeleiden met hun eerste stappen in de wereld van het ondernemerschap.
    Deze jonge ondernemers hebben het bedrijf HapSlikWeg opgericht en gaan heerlijke hapklare snacks verkopen in de vorm van Kaasstengels en Spekreepjes. Alle werkzaamheden zijn verdeeld onder de kinderen in dit groepje en de voorbereidingen zijn in volle gang. Geweldig om deze ondernemers te mogen begeleiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑