Scholieren uit Doesburg krijgen ondernemersles

DoesburgBruist, een samenwerkingsverband om economische activiteiten in de Doesburgse binnenstad te bevorderen, komt met de wedstrijd De Jongste Doesburgse Ondernemer. Basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 krijgen worden uitgedaagd om onder begeleiding een eigen bedrijf te beginnen en mogen de gemaakte producten verkopen.

 

De Jongste Doesburgse Ondernemer is een uitdagend en leerzaam project waarbij leerlingen in groep 7 of 8 onder begeleiding van leerkrachten en ondernemers van DoesburgBruist in groepjes de mogelijkheid krijgen om een eigen bedrijfje te gaan starten. Als afsluiting van het project mogen de leerlingen de gemaakte producten ook daadwerkelijk in Doesburg gedurende 2 middagen verkopen.

 

De leerlingen maken op deze manier spelenderwijs kennis met ondernemen en met enkele financiële en economische begrippen. Daarnaast stimuleert dit project de leerlingen om samen te werken en als één team te opereren.

 

Het project bestaat uit diverse onderdelen en de voorbereidingen vinden gedurende een aantal middagen plaats op de scholen. Er wordt gestart met een introductie waarin de leerlingen uitleg krijgen zodat ze enthousiast worden om mee te gaan doen met het project. Ze formeren daarna groepjes en beginnen met het invullen van een klein bedrijfsplan.

 

Daarna volgen 3 middagen waarin de leerlingen aan het werk gaan met onder andere wat is een bedrijf, welke functies moeten er zijn en hoe verdelen we dit binnen de groep, wie heeft welke capaciteiten, onderzoek wat de wensen van de klanten zijn, welk product is geschikt voor de markt (marktonderzoek), inkoop- en verkoopprijs, opzetten van een reclamecampagne, welke materialen moet je inkopen, hoe verkoop je het product aan de consument, hoe ga je het verpakken.

 

De afsluiting van het project is op donderdag- en vrijdagmiddag 29 en 30 januari 2015 van 15.00 – 18.00 uur; dan verkopen de leerlingen de producten in een winkelpand in de binnenstad van Doesburg.

 

2 reacties

  1. Gert-Jan Tas

    Ontzettend leuk initiatief en een mooi handvat om een betere (goede?) keuze voor vervolgonderwijs te maken. Als de uitkomst van de Cito-toets hier meer geen spaak in het wiel steekt!!!

  2. Gert-Jan Tas

    Sorry, te snel op verzenden geklikt; meer = maar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑