Het Badhuis presenteert in de Gasthuiskerk Eric Vaarzon Morel met zijn programma Una Historia Flamenco. De voorstelling is op zondag 14 december. Het begint om 16.00 uur, kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar bij de VVV in de Gasthuisstraat en voor aanvang van het programma bij de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg.

 

Eric Vaarzon Morel is de grootste flamencogitarist van Nederland. Na jaren te hebben gespeeld met topformaties als Flairck en de Five Great Guitars gaat brengt hij nu een soloprogramma in al zijn puurheid, net als zijn grote leermeester Paco Peña, waar hij op zijn zestiende jaar les van kreeg.

 

Vaarzon Morel brengt in Doesburg een afwisselende voorstelling waarin alle verschillende vormen van de flamenco aan bod komen, van vrolijke volksmuziek als de alegría tot de meeslepende Petenera. Met dit intieme programma vertelt Vaarzon Morel zijn kleine geschiedenis van de Andalusische flamenco.

 

De gitarist neemt zijn publiek op één middag mee langs de wereld van het Moorse Granada, de tragiek van Don Quijote en de poëzie van Lorca. Mythes en verhalen uit Spanje weerklinken als een muzikaal sprookje in dit intieme flamencoprogramma van Eric Vaarzon Morel.

Eric Vaarzon Morel