Huurders geven Woonservice IJsselland een 7,4

Woonservice IJsselland krijgt van huurders uit Doesburg een 7,4 als rapportcijfer. Dat cijfer ligt net iets hoger dan het landelijk gemiddelde voor wooncorporaties. Bijna 90 procent van de huurders noemt Woonservice IJsselland makkelijk toegankelijk en 85 procent spreekt van een betrouwbare, professionele en klantvriendelijke corporatie. Ook zijn er punten die minder goed scoren.

 

Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 500 huurders van Woonservice IJsselland. De wooncorporatie laat weten blij te zijn met de uitkomsten van het tevredenheidsonderzoek en zegt het onderzoek te bestuderen op verbeterpunten. Als organisatie willen we meegaan met veranderingen en processen zullen waar nodig worden verbeterd, zodat we ook in de toekomst tevreden huurders houden, laat IJsselland in een persschrijven weten.

 

De telefonische bereikbaarheid van Woonservice IJsselland wordt door huurders goed gewaardeerd. Ook klantvriendelijkheid, duidelijkheid van informatie en deskundigheid van medewerkers scoren goed met tevredenheidspercentages van ca. 90%. De snelheid van terugbellen en het nakomen van de afspraken is met ca. 80% tevreden huurders ook prima. De snelheid en mate van de oplossing scoren wat minder. Toch zijn hierover nog ca. 70% van de huurders tevreden.

 

Het schriftelijk contact wordt over de gehele linie minder gewaardeerd, ongeveer de helft is tevreden met de schriftelijke dienstverlening. Op de vraag naar de mate waarin de vraag of klacht is opgelost, is 43% ontevreden. Vaak hebben huurders dan al wel eerder op een andere wijze contact gehad. Het contact via het internet is beperkter, maar laat een vergelijkbaar beeld zien.

 

Huurders die op het kantoor van Woonservice IJsselland langskomen zijn over de gehele linie zeer tevreden over hun bezoek. Alle aspecten, van medewerkers tot parkeren en privacy, scoren hier meer dan 80% tevredenheid. De mate waarin de vraag of klacht is opgelost, zit hier met 79% net onder.

Huurders vinden de manier en de duidelijkheid van de communicatie door Woonservice IJsselland goed. De bekendheid en het gebruik van digitale communicatiemiddelen is wel beperkt. De website scoort hierbij 44% en Facebook slechts 15%. Degenen die het gebruiken, zijn er wel tevreden over.

 

De tevredenheid over de afhandeling van reparatieverzoeken (technische klachten) is uitstekend. Over de snelheid van uitvoering, de kwaliteit van de reparatie is meer dan 80% tevreden. De klantvriendelijkheid van de reparateurs wordt door 95% van de huurders bijzonder hoog gewaardeerd. Als gemiddeld cijfer voor de afhandeling van reparatieverzoeken wordt een 7,5 gegeven. De tevredenheid over de afhandeling van reparatieverzoeken neemt af naarmate we vaker terug moeten komen voor een klacht.

 

Ook over het proces bij de aanpak van groot onderhoud is 80% of meer goed of zeer goed te spreken. Een grote meerderheid is ook tevreden met het gepleegde groot onderhoud. Als gemiddeld rapportcijfer werd hiervoor een 7,5 gegeven.

 

Over de keuken, sanitair, ventilatie, isolatie, energieverbruik en het onderhoud in de woning is circa 70% van de huurders tevreden tot zeer tevreden. Met de geluidsisolatie en de woonlasten zijn huurders minder blij. Ongeveer 27% van de huurders vindt hun woning te gehorig. Over de woonlasten is 54% tevreden, 24% is er neutraal over, maar 22% vindt ze toch te hoog. In de wijk De Binnenstad is de gemiddelde waardering voor de woning groter dan in Beinum en De Ooi.

 

Bij de tevredenheid over de woonomgeving worden speelvoorzieningen, de algemene veiligheid en het aanzien van de wijk positief gewaardeerd. Parkeren en verkeersveiligheid geeft een wat wisselender beeld. Over het schoon zijn van de wijk en het gedrag van anderen is men minder positief en over het groenonderhoud is men vaker ontevreden. Ook hierin zie je per wijk verschillen.

 

Zo wordt het aanzien van de wijk in de Binnenstad met van 7,6 gewaardeerd, terwijl het Zuidelijk Molenveld hier maar een (berekende score van) 5,7 voor geeft. Voor het gedrag van anderen wordt in de wijk De Ooi slechts een 5,8 gegeven. Het groenonderhoud krijgt in Beinum een 4,9 en in het Zuidelijk Molenveld een 5,0.

 

Te hard rijden, hondenpoep, zwerfvuil en het groenonderhoud komen in alle wijken als problemen terug. Bij gewenste voorzieningen in de wijk staan een pinautomaat en een winkel / supermarkt op plaats één en twee. Opvallend is dat bijna 30% van de huurders van het Zuidelijk Molenveld vindt dat hun wijk vooruit is gegaan. In de wijk Beinum is dit slechts 10%, terwijl bijna 40% van de huurders in deze wijk vindt dat hun wijk achteruit is gegaan.

 

 

4 reacties

 1. Theo Houkes

  een 7.4 ga spelen man ze verdienen nog geen 3 want als je een probleem heb met dat lawaai van de aldi doen ze geen ruk je kan klagen wat je wil maar er gebeurt niks nee als er een fiets in het trappen huis staat dan zijn ze er snel bij maar een probleem als aldi dat mag allemaal je zit hier s morgens om 7 uur rechtop in bed omdat die mafkezen al met palletwagens lopen te slepen en als je klaagt hoor je ga maar naar de gemeente daar zijn we niet voor geweldig die wooningbouw want ( woonservice ) zo ze zich noemen heb ik nog niks van gemerkt
  En ja zeg het maar ga verhuizen ben ik mee bezig maar dat is niet zo makkelijk want ik wil weg uit dit dorp

 2. Richard Kok

  @Theo
  Ruim 500 huurders zijn ondervraagd en dat geeft een goed beeld. Individuele incidenten zullen er altijd zijn, maar je moet de cijfers als gemiddeld voor de hele groep lezen.

 3. Frans van der krul

  Uit het onderzoek blijkt oa:. Met de geluidsisolatie en de woonlasten zijn huurders minder blij.

  De wooncorporatie laat weten blij te zijn met de uitkomsten van het tevredenheidsonderzoek en zegt het onderzoek te bestuderen op verbeterpunten.
  Hierbij dus mijn bovenstaande verbeter punten.
  Woonlasten zouden omlaag kunnen door bv het plaatsen van zonnecollectoren, dit is al reeds eerder gevraagd door bewoners. maar afgewezen ivm andere prioriteiten.
  En over de geluidsoverlast heeft Theo het al gehad.
  Er wordt te makkelijk door de WIJ naar de gemeente gewezen als diegene die geluidsoverlast moet aanpakken, ik vind dat ook de WIJ hier als verhuurder een grote verantwoordelijkheid heeft tav het woongenot.
  Met het overige ben ik tevreden.

 4. Theo Houkes

  richard kok je ziet hier een belanrijk ding over het hoofd die 500 ondervraagde hebben waarschijnlijk nooit wat met de wooningbouw een probleem gehad ik zelf heb 30 jaar op de magnolialaan gewoont nooit problemen gehad altijd zelf alles gemaakt in mijn huurhuis ik wist niet dat ze bestonden maar sinds ik hier op het keiserplein woon weet ik wat het is woonservice nou alles behalve service ik woon boven de aldi s morgens 7 uur zit je rechtop in bed door dat gesleep met pallet wagens ik heb een stapel papier van 5 centimeter van meetraporten brieven over en weer maar word niet geholpen van het kastje naar de muur gestuurt.
  Uit de raporten blijkt dat de vloer van de aldi verkeert is gelegt iemand heeft daar in mijn ogen goed aan verdient maar de problemen liggen bij de bewoners daar mag niks over gezegt worden openingstijden worden verruimt ons word niks gevraagt op zondag open niks gehoort maar wel ons verplichten als je laminaat legt speciale ondervloer leggen ivm geluid voor je weer een reactie geef kan ik je eerst de raporten laten lezen praat dus niet over incident het is altijd de aldi en verder moet je niet z….. moet netjes blijven anders word het weer verwijdert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑