LIVEBLOG: Helpportrait Doesburg vanuit Buurtacademie

15.29 uur

Een snelle telling leert dat er meer dan 100 professionele portretfoto’s zijn gemaakt vandaag. Minimaal gelijk aan vorig jaar en misschien nog wel meer. Straks maar eens tellen. Nu eerst opruimen en al een beetje nagenieten van Helpportrait 2013. ‘Vandaag begon goed met piekdrukte rond het middaguur. Weer veel mooie mensen gesproken en gefotografeerd. Mede dankzij de perfectie locatie kijk ik terug op een zeer geslaagd evenement’, aldus initiatiefnemer Joost de Wolf.

 

15.06 uur

De laatste foto rolt uit de printer. Zo maar eens de balans opmaken. Feit is dat het een zeer geslaagde dag is met louter vrolijke gezichten. Helportrait verbindt, dat is duidelijk. Volgend jaar weer Joost?

 

14.10 uur

Wow! De oprichter van Helpportrait Jeremy Cowart heeft het Doesburgse initiatief ook ontdekt. Retweet de openingsfoto van burgemeester Luesink. Andermaal wow!

 

13.19 uur

De eerste inktpatronen zijn vervangen. Het is druk in de Buurtacademie bij Helpportrait Doesburg 2013. Tot 15.00 uur staan de fotografen klaar om professionele portretfoto’s te maken.

11.33 uur

Leden van ZON Doesburg heten gasten welkom. ZON is een van de sponsors van Helpportrait Doesburg.

10.57 uur

Fotograaf uit Oosterbeek komt de kunst afkijken. Wil volgend jaar Helpportrait Oosterbeek organiseren. Doesburg informeert, inspireert en activeert.

10.51 uur

Fotografen Peter, Cees, Eva en Erik zijn los. Flitslicht verhoogt de sfeer in de Buurtacademie!

10.12 uur

Nederland telt vandaag 8 Helpportrait-locaties. Onder andere Utrecht, Apeldoorn, Zwolle en Groningen. En natuurlijk ons eigen Doesburg. Maar wat te denken van 750 locaties wereldwijd waaronder New York, Tokio, Parijs, San Francisco en Berlijn. Daar past Doesburg prima bij 😉

10.06 uur

Eerste portret van model Jeanette is gemaakt door burgemeester Luesink. Het is de officiele opening van Helpportrait Doesburg 2013.

09.48 uur

Burgemeester Kees Luesink is binnen. Verricht de opening van Helpportrait Doesburg. Krijgt nu uitleg van Joost de Wolf over hoe een Canon EOS 5D te gebruiken. Lijkt een ervaren fotograaf. Ik zie het al; komt helemaal goed!

09.29 uur

Op 750 plaatsen wereldwijd vindt vandaag Helpportrait plaats. Om mensen die het net even iets lastiger hebben te helpen. Doesburg is een van die 750 plaatsen. Het gebeurt vandaag in de Buurtacademie.

 

09.19 uur

Plusbus staat voor de deur van Buurtacademie klaar. Fotografen bouwen binnen op en vrijwilligers van de Buurtacademie fungeren als gastheer/gastvrouw. Je voelt dat de spanning iets toeneemt.

08.18 uur
Veel aandacht op Twitter voor Helpportrait. Het Twitterbericht van Sportclub Doesburg waarin Joost de Wolf een superdag wordt gewenst, is al vele malen geretweet. Het leeft!

19.29 uur
Het openingsschot wordt morgenvroeg om 10.00 uur verricht door burgemeester Kees Luesink. Er is een model aanwezig, dus het openingsprogramma is in kannen en kruiken.

19.12 uur

De eerste proefopnames en -printjes worden gemaakt. De techniek lijkt in orde. Altijd een prettig gevoel. Nu worden de tafels voor de gasten op de juiste plaats gezet.

18.46 uur
Initiatiefnemer Joost de Wolf zet zijn werkplek op. Naast fotograaf Erik Visser komt ook Peter Kort binnenlopen. Was er vorig jaar ook bij. Wordt leuk!

18.35 uur
De eerste vrijwilligers melden zich voor Helpportrait. Morgen om 10.00 uur starten we met met Helpportrait 2013 vanuit de Buurtacademie in Doesburg. Vier fotografen gaan aan de slag.

3 reacties

  1. Yvonne Irving

    Even een half uurtje geweest, wat een geweldige sfeer was er. Zoveel vrijwilligers die hier actief in zijn. Jullie verdienen allemaal een “warme douche”. Wat leuk die vrolijke kinder gezichtjes omdat ze zo mooi op de foto staan. Trotse ouders die naar hun kinderen kijken. Dit is waar we in Doesburg goed in zijn, elkaar helpen en iets over hebben voor elkaar. Diepe buiging voor de organisatie!

  2. Paul Hamer

    Vandaag voor de Plusbus de hele dag aanwezig geweest op De Linie. Ik heb genoten van alle mensen, die naar Helpportrait zijn geweest. Een zeer geslaagde dag voor de Buurtacademie aan De Linie in Doesburg. Volgend jaar weer neem ik aan.

  3. Frans van der Krul

    De vrijwilligers van de Buurtacademie vonden het een gezellige en geslaagde dag. We hebben genoten van deze dag. Wij zijn zeer tevreden met de foto´s, die gemaakt zijn en de positieve reacties die we hebben mogen ontvangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑