Lucie Štěpánová en Ksenia Kouzmenko bij Podium Acanthus in Doesburg

Het nieuwe jaar begint bij Podium Acanthus op 23 januari met een prachtig concert van het Cello-piano Duo Lucie Štěpánová en Ksenia Kouzmenko. Zij spelen een Tsjechisch, Frans en Spaans programma.

Als eerste klinkt ‘Pohádka’ van de Tsjechische componist Leoš Janáček. De muziek van dit romantische sprookje werd gedeeltelijk gebruikt in twee beroemde films: ‘De ondragelijke lichtheid van het bestaan’ en ‘De ontdekking van de Hemel’ van Harry Mulisch.

Een andere Tsjechische componist, Josef Páleníček, was een bekend pianist en liefhebber van Bach. Van hem klinken als tweede werk op het programma de bijzondere Variaties op het beroemde Koraalthema van Bach, ‘O Haupt vol Blut und wunden’.

De Sonate voor cello en piano van Claude Debussy is de eerste uit een serie van zes sonates, die hij had gepland. Hij schreef ze op latere leeftijd. Uiteindelijk voltooide hij er drie. Hij liet zich voor deze cellosonate inspireren door muziek van de Barokcomponist Couperin.

Het volgende werk dat klinkt is ook van Debussy. Hij hield erg van Spaanse muziek en was onder de indruk van het Alhambra. De Prélude ´La Puerta del vino´ is een ode aan het Alhambra. Dit werk voor piano solo en verbindt de Franse composities met de Spaanse muziek van Manuel de Falla, de ´Siete canciones populares españolas´. Deze Spaanse volksliederen, gearrangeerd voor cello en piano, staan garant voor een gepassioneerd slot van het concert.

Het concert begint om 20.00 uur en een toegangskaart kost 17,50 euro per persoon. Jeugd tot en met 15 jaar kan voor 8,50 euro naar binnen. Reserveren kan via podium@acanthus.demon.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com en Etos Doesburg.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑