Maandelijks mobieltjesproject in Buurtacademie Doesburg

Op maandag 2 maart vindt tussen 14.00 en 16.00 uur het mobieltjesproject plaats in de Buurtacademie in Doesburg. Het bijzondere aan dit project is dat jongeren van scholengemeenschap het Rhedens aan 55+ ers instructie geven hoe je met een mobieltje en/of tablet omgaat. Jongeren zijn gewend om op een speelse en vaak vanzelfsprekende manier met deze apparaten om te gaan. Vaak maakt het niet uit om welk type telefoon of tablet het gaat. Daarnaast zijn er veel mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Wanneer dit voor u het geval is, komt u dan op eerste maandag van de maand naar de Buurtacademie.

 

Het mooie aan dit project is dat jong en oud met elkaar worden verbonden. Jongeren van het voortgezet onderwijs doen dit als invulling voor hun Maatschappelijke Stage. Zij maken op deze manier kennis met vrijwilligerswerk door kennis over te dragen. Dit doen zij in samenwerking met Caleidoz en de Buurtacademie. De vrijwilligers van de computerinloop staan u daarnaast ook met raad en daad bij, een mooie combinatie waarbij u ook nog terecht kunt voor computervragen.

 

Vooraf worden de jongeren geïnstrueerd hoe op een goede manier kennis kan worden overgedragen. De leerlingen worden aan deelnemers gekoppeld en wanneer nodig kan een vervolgafspraak worden gemaakt.

 

Vanwege het succes van vorig jaar,  is besloten om dit in 2015 iedere eerste maandag van de maand te laten plaatsvinden. U bent op maandag 2 maart welkom tussen 14.00 en 16.00 uur bij de Buurtacademie, de Linie 4 in Doesburg. Voor deelnemers zijn geen kosten verbonden. Belangstellenden kunnen gewoon binnen lopen of zich telefonisch of per mail aanmelden bij Caleidoz of de Buurtacademie: 0313-712 400 of h.denbreeker@caleidoz.nl of balie@buurtacademiedoesburg.nl.

Mobieltjes

1 reactie

  1. desiree kester

    Jan en Leny, succes met de uitleg over mobieltjes en tablets…..jullie staan er weer mooi op !
    groet
    desiree

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑