Het manifest ‘Liefde is sterker dan haat’, dat begin juli is ondertekend door waarnemend burgemeester Gosse Noordewier, kan op zaterdag 19 september door alle Doesburgers worden ondertekend. Dat kan van 16.00 tot 18.00 bij het vrijheidsmonument op de Markt bij de Martinikerk.

 

Een groepje Doesburgers uit verschillende Doesburgse gemeenschappen heeft een tijdje geleden het initiatief genomen om iets te doen tegen negatieve beeldvorming en angst die er is onder meer na de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs begin dit jaar.

 

De initiatiefnemers roepen op om in elkaar te investeren, te laten zien wat ons verbindt en elkaar aan te spreken op te snelle oordelen, vooroordelen en onverdraagzaamheid. Hiervoor is een manifest opgesteld, dat in juli is ondertekend door burgemeester Noordewier.

 

Nu zijn Doesburgers en besturen van Doesburgse organisaties aan de beurt. Zij kunnen op zaterdag 19 september hun krabbel zetten onder het manifest. Dat kan tussen 16.00 en 18.00 uur op de Markt bij het vrijheidsmonument.

 

We hopen dat het letterlijk een veelkleurige bijeenkomst wordt van Doesburgers met de meest uiteenlopende achtergronden, zo laten de initiatiefnemers weten op Facebook.

 

manifestatie