Voor mantelzorgers uit de gemeente Doesburg wordt een informatiemiddag over diverse respijtmogelijkheden georganiseerd. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 21 januari van 13.30 tot 15.30 uur en wordt gehouden in de kantine van De Linie aan De Linie 4 in Doesburg.

 

Wie voor een zieke, dementerende of gehandicapte in de directe omgeving zorgt, is mantelzorger. Meestal gaat het om zorg voor een familielid, zoals partner, ouder, kind, broer of zus, maar het kan ook gaan om zorg voor iemand uit de vriendenkring of uit de buurt.

 

Een mantelzorger is vooral bezig met zorgen voor een ander. Om de zorg vol te houden is het belangrijk om tijd voor uzelf te nemen om uzelf weer op te laden, laat de organisatie van de bijeenkomst weten. Bezoekers van de bijeenkomst krijgen informatie over diverse respijtmogelijkheden, zoals arrangementen en de inzet van een vrijwilliger. Ook komen vakantiemogelijkheden voor de mantelzorger en de zorgvrager aan de orde.

 

Daarnaast is er gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen of informatie uit te wisselen en aan het einde van de bijeenkomst is er de mogelijkheid om persoonlijk iets met de mantelzorgconsulent te bespreken.

 

De bijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Wel is opgave gewenst, dit kan tot 14 januari door te bellen naar VIT-hulp bij mantelzorg (0544) 82 00 00 of te mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl.

 

De bijeenkomst wordt gehouden in de kantine van De Linie (1ste verdieping), De Linie 4, 6982 AZ Doesburg en is een initiatief van VIT. Voor meer informatie bel VIT-hulp bij mantelzorg (0544) 82 00 00 of kijk op www.vithulpbijmantelzorg.nl.