Tijdens de 36e Internationale Hanzedagen in Bergen die van 9 tot 12 juni 2016 in Bergen in Noorwegen worden gehouden is ook Doesburg vertegenwoordigd. Marijke Schellekens is door de jury in Noorwegen uitgekozen om deel te nemen aan het HANSEartWORKS-projekt.

De basis voor een te maken kunstwerk was een EuroPallet en moest voldoen aan een bepaald formaat en bepaalde uitgangspunten waarbij transport een belangrijk onderdeel was.

De expositie is in het centrum van Bergen. Het HANSEartWORKS-project is een vast onderdeel van de Internationale Hanzedagen. Het kunstproject vindt voor de 10e keer plaats. In 2017 zijn de Internationale Hanzedagen in Kampen.

Marijke Schellekens over haar inzending: ‘Omdat ik nog lang niet klaar ben met mijn eigen thema De Reis – naar een gedicht van Kavafis: De Reis naar Ithaka, heb ik er voor gekozen om hier mee verder te gaan. Op mijn eigen manier ga ik het pallet vullen met transparant afgedrukte fotocollages op (plexi)glas. De binnen-achterkant met fotocollages zie het voorlopige voorbeeld, – de boven kant en zijkanten ook met een plaatje (de maan en wolken en…) En aan de voorkant komen vier deurtjes die open kunnen . Dicht geven ze een 3d effect, open kun je er doorheen naar de andere kant kijken. Bovenin (en misschien ook aan de onderkant ) komt verlichting. Ook wil ik het prachtige vertolkte lied Ithaka door LLouis LLach er in /bij laten horen’.

Foto: Inzending idee Marijke Schellekens Doesburg

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph Klaassen en La Boucherie.