Marijke Schellekens heeft op het laatste moment besloten niet af te reizen naar het kunstevenement HANSEstreetartWORKS 2013, dat van 13 tot en met 16 juni wordt gehouden in Duitse Herford. Communicatieproblemen met de organisatie vormen volgens Schellekens de oorzaak van haar wegblijven.

 

Marijke SchellekensDe organisatie in Herford heeft volgens Schellekens heel laat gemeld dat ze louter gaan werken met de zogenaamde straatart-artiesten en dat werken van de Doesburgse kunstenares niet in het programma passen.

 

‘In de eerste aankondiging is niet duidelijk gecommuniceerd. Er is daardoor zelfs gevraagd door de gemeente Doesburg of installaties zoals ik voor ogen had, mee konden doen. Wat indertijd helemaal ok was. Na de afwijzing, pas in maart,  is wel meteen een optie gegeven om mee te doen op een andere manier, men wilde in oude panden in de binnenstad van Herford neven expositie’s  gaan organiseren.  Na protesten over de gang van zaken door de gemeente Doesburg, heb ik besloten dan op deze manier mee te doen aan deze HANSEartWORKS.
’, aldus Schellekens.

 

Schellekens vervolgt: ‘Alleen, tot op de dag van vandaag is zelfs na herhaaldelijk berichtje naar de organisator Museum Marta Herford en naar de nevenorganisatoren, geen bericht ontvangen.
Heel vervelend en jammer’.