Marijke Schellekens stopt met Per Sonare

Marijke Schellekens is gestopt met haar galerie Per Sonare in de Kloosterstraat in Doesburg. Schellenkens, die bijna vier jaar de galerie heeft gehad, wil een draai maken in haar creatieve loopbaan. Schellekens heeft begin juli de deur van Per Sonare definitief op slot gedaan. Ze liep al langer met het idee een punt te zetten achter haar galerie en hakte onlangs de knoop door.


Vanuit haar vele activiteiten de afgelopen jaren, heeft ze inspiratie opgedaan om haar creatieve carrière voort te zetten. Ze refereert daarbij onder meer aan de slideluckpot-shows. ‘Vele, vooral Doesburgse fotografen, werkten hieraan mee. Het produceren en organiseren van Slideluckpot-shows, dat is iets waar ik in de toekomst mee verder wil’, aldus Schellekens op haar site.


Maar er zijn meer ideeën, vervolgt Schellekens: ‘Bijvoorbeeld om korte documentaires te gaan maken, eventueel met bijbehorende boekjes. In het verleden ben ik publicist geweest, ik wil een combinatie gaan maken van teksten met fotografie. Een ander plan is samen met Anneke de Bundel een talkshow met documentaires, muziek, een column te gaan maken in, met en over Doesburg. Doesburg Draait Doorrrr… is de werktitel’.


Marijke Schellekens vertegenwoordigde Doesburg tijdens het internationele kunstevenement HANSEartWORKS in Litouwen vorig jaar. Het leverde haar veel publiciteit op. Verder was ze in oktober 2010 de eerste deelnemer aan de kunstrubriek Kunst in Beeld op DoesburgDirect.nl.


Foto: Joost de Wolf/ JdW Fotografie

1 reactie

  1. Harko

    Ik wens Marijke heel veel sterkte toe bij het opzetten van de nieuwe uitdaging. Ga er voor!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑