Blog: Verzamelwoede van de Gemeente Doesburg

In de commissievergadering van 11 januari is het afvalbeleidplan besproken en dat werd verder uitgewerkt. Met veel enthousiasme heeft men daar aan verder gewerkt ondanks het verzet van de Doesburgse burgers. De wijkraden hebben ervaren dat men zonder overleg aan de kant werd gezet doordat de gemeenteraad volgens de wethouder Fred Jansen een keuze zou maken namens de bewoners. Nadat die keuze gemaakt zou zijn zou men via informatieavonden de burgers informeren. Dit achteraf informeren is op zich al een vreemde zaak en zeker dat het informatie betreft voor de binnenstadbewoners. Iedere burger heeft toch het recht om goed geïnformeerd te worden of is men dat op het stadhuis vergeten.


Dan speelt er de zaak van ondergrondse containers welke er moeten komen in de binnenstad. De plaats voor één ondergrondse container was al bekend op de kruising Ph. Gastelaarsstraat / Koepoortstraat. Hier staan twee mooie beukenbomen waarvan de wortels zwaar beschadigd zouden worden, terwijl een wethouder zegt dat het allemaal wel mee zal vallen.


De gemeentelijke brainstormer had zich waarschijnlijk niet vergewist van de commotie die dit meebracht en daarom is men nu bezig een alternatieve plek te zoeken voor dit gedeelte van de binnenstad. En dan zijn we er nog niet, want er zullen nog een zestiental plaatsen moeten komen.


Voor het gebied Veerpoortstraat zal hij zonder boomwortels te beschadigen heel goed in de voortuin passen van nummer 35 waarvan de eigenaar waarschijnlijk geen probleem zal maken en een goed voorbeeld wil stellen.


Om dan maar te stellen dat de momenteel bestaande plasticafvalbakken verwisseld zullen worden voor particuliere afvalcontainers is wat erg kort door de bocht. De bakken bij de Spar, Coöp, AH en Aldi worden door de winkelende mensen en buurtbewoners goed gebruikt. Ook de bak bij de stadswerf wordt intensief gebruikt. Het is toch van de zotte deze bakken te verwijderen en de burger op te zadelen met een plasticafvalbak.


In eerste plaats; welke bewoner zit er op te wachten als de duobak verdwijnt, nog een extra container in zijn berging of tuin te zetten? En wat gaat de aanschaf kosten? Elke burger wordt toch geacht zijn belastingen te betalen welke voor die doeleinden worden gebruikt. Ik denk dat veel mensen dit niet zullen pikken en minder gesorteerd te werk gaan en dan alles in de restafvalbak stoppen.


Hoe gaan we nu verder met de ondergrondse containers van Woonservice IJsselland huurders en kopers aan het Mauritsveld, Het Ravelein, Bongerd, Burg Keijserplein, Koppelweg enz.? Hier wordt niet gescheiden gesorteerd maar alles in één container, terwijl heel veel bewoners al jaren een duobak hebben en sinds enkele jaren het plastic in de daarvoor bestemde verzamelpunten brengen.


Als de geruchten waar zijn, dat ons afval goedkoper naar Weister (Drente) gebracht kan worden dan naar Duiven is het vreemd dat het aanschaffen van alle bedoelde bakken nog door mag gaan van de ons gekozen bestuurders. Ik denk dat er Doesburg heel veel tegenstanders zijn voor deze gekozen stunt.


2 reacties

  1. W.v.D

    ik heb nog nooit wat gesorteerd en dan doe ik nu ook niet en je zult hem maar eens vergeten aan de straat te zetten dan moet je weer 3 weken wachten wat nu dus niet hoeft, en verder het ledigen van de bakken gebeurt elke 3 weken, tja je zult de bak nog maar niet vol hebben en op vakantie gaan dan heb je dubbel kosten want je moet heb net voor dat je gaat aan de straat zetten en dan kom je terug met rommel dus de bak is gelijk vol en dan moet je wachten op de weken daarna voordat ze komen, en als je een keer meer afval hebt dan zit je met een volle bak een een zooi rommel die je weer naar de gemeentewerf moet brengen wat ook kosten meebrengt.en natuurlijk 3 weken een stink bak bij de deur..maar goed de gemeente is goedkoper uit en daar gaat het om altans dat beweert men. maar het ergste is, vind ik, er wordt niet gevraagd er wordt bevolen zelfs na alle handtekeningen en reacties en waar zijn nu die partijen van Doesburg????

  2. Frans Schilderman

    Rare gang van zaken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑