Het duo Marike Tuin en Jérôme Brodin treedt op dinsdagavond 19 januari op bij Podium Acanthus te Doesburg. Dit duo is gespecialiseerd in muziek uit de Renaissance en de Barok.

Marike Tuin speelt op verschillende lage strijkinstrumenten, de viola da gamba, bekend door de prachtige solo’s uit de Matthäus Passion, en de violone. Dit oude instrument lijkt op een cello maar heeft een diepere klank vanwege zijn grote vorm. Jérôme Brodin neemt zijn eigen klavecimbel mee.

Voor de pauze klinken werken uit Spanje en Italië uit de 16e en 17e eeuw, en van de beroemde Nederlandse componist Sweelinck. Zij worden uitgevoerd op violone met klavecimbel of klavecimbel solo.

Hierna klinken werken uit een iets latere tijd, de  17e en 18e eeuw. Franse componisten schreven veelvuldig voor het populair geworden instrument de viola da gamba. Dat deden ook Antoine Forqueray en Louis en  François Couperin.

Marike Tuin en de Franse klavecinist Jérôme Brodin leerden elkaar kennen in barokensemble La Chambre du Roi, dat in 2011 genomineerd werd als ‘promising ensemble’ bij de International Young Artists Presentation in Antwerpen. Ze vormen samen een ijzersterk continuo team maar vinden het ook erg leuk om ieder hun eigen partij te spelen, bijvoorbeeld in het prachtige repertoire voor gamba en klavecimbel.

Het concert op 19 januari begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt 15 euro per persoon. Jeugd tot en met 15 jaar op CJP-houders betalen 7,50 euro per persoon. De prijzen zijn inclusief consumpties in de pauze en na afloop van het concert.

Reserveren kan via Reserveringen bij:  Podium Acanthus; Koepoortstraat 20; 6981 AS Doesburg. Tel. 0313-484176, E-mail: podium@acanthus.demon.nl

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.