Marjolein (mei) Bulten uit Doesburg, bekend van De Creatieve Schrijftafel en rijmblogs op DoesburgDirect.nl, is met haar verhaal Elk vogeltje zingt derde geworden in de verhalenwedstrijd Unplugged. De schrijfwedstrijd werd georganiseerd door de Schrijversacademie en Schrijven Magazine/Schrijven Online. De winnaar werd bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsborrel van de Schrijversacademie in restaurant STAAL Haarlem op 6 januari.

 

Van de 410 deelnemers viel Elk vogeltje zingt (zoals het gebekt is) van Mei Bulten direct op. De jury schrijft als volgt: ‘In die grote verzameling realistische verhalen sprong Elk vogeltje zingt (zoals het gebekt is) er direct uit door het afwijkende perspectief. En als er één ding is wat je als schrijver wil, is dat je verhaal opvalt tussen alle andere verhalen’.

 

Vervolg juryverslag: ‘De monologue interieur van het lome hoofdpersonage gaat over het schaamteloze verlangen naar genot en het verhaal is daarmee universeel en toch helemaal van deze tijd. Met korte, doeltreffende zinnetjes schetst Mei Bulten de gedachtewereld van haar hoofdpersonage: “Wijdbeens en buiten adem lig ik op mijn rug. Tjesses, wat is dat toch lekker. (…) Gedachteloos krab ik mezelf daar waar ik me krabben kan.” En zo leidt ze hem vakkundig naar de onvermijdelijke anti-climax: ‘Hijgend sta ik voor de voordeur. Ik kan er niet uit! Er zit niets anders op. Ik kán niet anders.’ Wie zo in de hoofd, of moeten we zeggen kop, van een personage kan kruipen, verdient het om gelezen te worden.’

 

Marjolein Bulten heeft een e-reader gewonnen en geeft in een reactie aan: ‘Mei is blij!!’