De Doesburgse zwemster Marleen Ankersmit is succesvol geweest in Duitsland. Ankersmit, die afgelopen zomer overstapte van DWV naar het Arnhemse ESCA, kwam samen met 21 andere jonge zwemmers namens TalentCentrum uit Nijmegen in actie in Dortmund. Het regende prijzen en record.

 

Ankersmit nam deel aan het Internationales Sparkassen Schwimmfest Dortmund. Het TalentCentrum nam met een grote groep van 22 jonge zwemmers deel aan een internationale wedstrijden in het Südbad van Dortmund.

 

Zo werden er medailles met bijbehorende geldprijzen binnengehaald. Ook werden limieten gezwommen om voor het Gelders en Nederlands Kampioenschap. Bovendien werden er eerste stappen gezet tussen het TalentCentrum van Nijmegen en dat van Dortmund voor een internationale samenwerking voor trainingskampen.

Ankersmit is begin dit seizoen overgestapt naar ESCA in Arnhem en lid geworden van het TalentCentrum in Nijmegen. Als lid van het TalentCentrum is ze meegegaan naar Dortmund. Op de foto zie je Marleen linksvoor in haar groene ESCA shirt.

 

Marleen Ankersmit