Wethouder Fred Jansen opent singels op 9 december

Doesburg sluit op maandag 9 december op feestelijke wijze de grote renovatie van de singels af. De verantwoordelijke wethouder Fred Jansen (Stadspartij) al zal dan op parkeerplaats De Bleek de officiële openingshandeling van de vernieuwde straten verrichten.

 

In februari van dit jaar ging het Singelproject van start. Hoornstra Infrabouw heeft 10 maanden gewerkt aan de singels in opdracht van de gemeente Doesburg. Op vrijdag 6 december worden de laatste werkzaamheden door deze Doesburgse ondernemer afgerond. Maandag 9 december worden de singels officieel weer voor al het verkeer in gebruik gesteld. Projectwethouder Fred Jansen zal om 14.00 uur op parkeerplaats De Bleek hiervoor een openingshandeling verrichten.

 

De singels zijn helemaal opnieuw ingericht, waardoor het voor de weggebruiker overzichtelijker en veiliger is geworden. Wegfunderingen en slechte rioolaansluitingen zijn vervangen en het hoofdriool is voorzien van een nieuwe beschermingslaag. Het riool en de weg kunnen nu weer vele jaren mee. Maar ook zijn bij gelegenheid langs de singels nieuwe bomen aangeplant en groenperken opnieuw aangelegd met jonge frisse planten.

 

‘Ik zie terug op een prima samenwerking met aannemer Hoornstra. Een aannemer die bereid is een stapje extra te zetten op tijden dat het echt nodig is. Ik realiseer me dat het voor bewoners en bezoekers van onze stad het niet altijd even gemakkelijk was om de weg te vinden van en naar de binnenstad. Ook ondernemers hebben helaas moeten ondervinden dat hun winkel en bedrijf een tijd lang alleen via een omweg was te bereiken. De meeste mensen hebben de werkzaamheden ondanks de hinder sportief opgevat en toonden hun begrip. Gelukkig komt zo’n forse ingreep, waarbij de hele wegfundering wordt vervangen, maar eens in de 40 tot 50 jaar voor. Hinder en kleine ergernissen horen nu tot het verleden en het eindresultaat mag er zijn. De Singels liggen er weer prachtig bij’, aldus een tevreden wethouder Jansen.

 

Jansen vervolgt: ‘En daarnaast ben ik blij en trots dat het Singelproject is uitgevoerd binnen het door de gemeenteraad beschikbaar gestelde budget van € 2.300.000 en binnen de vastgestelde planning. Complimenten voor alle betrokkenen. Dat mag ook wel eens gezegd worden’.

Fred

 

4 reacties

 1. Kees van Immerzeel

  Complimenten inderdaad. Doesburg is hiermee weer een stukje mooier geworden!

 2. Wil van Dooren

  Complimenten inderdaad,…maar…
  Nu nog de fiets paden naar de beinum vernieuwen, want die tegels liggen altijd los en men legt die al jaren opnieuw erin wat niet werkt, plus er zitten zulke grote kieren in dat men met de fiets banden erin valt, en dat geeft gevaarlijke situaties.
  En de oversteek van de beinum(bij de ophaalbrug) naar de koppelweg, waar automobilisten niet weten dat fietsers daar voorrang hebben omdat ze rechtdoor gaan(oversteken) en de auto’s afslaan naar de beinum of richting de stad.
  En naar de parkeerplaats van de Coop/AH vanaf de barend ubbinkweg..
  ja, ja we zijn er nog steeds niet maar misschien voor de heer jansen een optie om op 9 december eens om gelijk door te fietsen naar deze aandachtspunten, als je toch al op de fiets zit en de aandacht krijgt dan is het maar een kleine stap…

 3. Frans Schilderman

  En een voetpad vanaf de Koppelweg naar de Barend Ubbink weg,als voetganger ben je daar je leven niet zeker.

 4. Kees van Immerzeel

  Frans: als het aan GroenLinks ligt kan je straks een mooie wandeling maken vanaf de Ooi, door het Looierspark, via een bruggetje naar de Linie. Dan kan je de Koppelweg letterlijk links laten liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑