Marleen Huizingh ook snel weg uit Deventer

Marleen Huizingh, die met enige rumoer eerder dit jaar de wethoudersfunctie in Doesburg inruilde voor Deventer, is na vijf maanden alweer weg als wethouder van Deventer. Huizingh laat in de regionale krant weten dat ze stopt vanwege privé-redenen. Huizingh vertrok in maart dit jaar uit Doesburg na een periode van negen maanden. In Doesburg was ze aangesteld na het ontslag van Frans Hofman, die het veld moest ruimen na problemen bij de wijkrenovatie in Molenveld.


De baan als wethouder van Deventer noemt Huizingh in de regionale pers veeleisend en uitdagend en vergt een inzet van bijna 24 uur per dag. Door privé-omstandigheden zegt ze daar onvoldoende invulling aan te kunnen geven. Daarom legt ze per 20 augustus haar functie als wethouder van Deventer neer.

4 reacties

 1. robert duis

  Je zou je kunnen afvragen of dit bericht op http://www.doesburgdirect.nl überhaupt thuis hoort? Is het de bedoeling dat behalve het vertrek uit Doesburg van een wethouder, de verder loopbaan van deze wethouder op deze website eveneens gevolgd gaat worden? Of is het een ingebouwde- en geraffineerde uitdaging voor de lezers van deze website een mening te geven voor wat betreft de opmerkelijke inhoud van dit bericht?
  Welnu! Uitgaande van de wens dat de privé-omstandigheden niet van zeer ernstige aard zijn, vindt ondergetekende dat er enigszins lichtzinnig wordt omgesprongen met a)het vertrekken, b) het aannemen en c) het wederom zeer snel opzeggen van publieks-verantwoordelijkheden. Het is geen baantje van een koffie-juffrouw in een snack-bar die dan in Doesburg en dan weer in Deventer achter de toonbank opduikt en weer snel vertrekt. Elke werknemer in Nederland heeft, ongeacht het aantal werkelijke contract-uren, de verantwoordelijkheid zich 24 uur per dag in te zetten. Dat geldt voor elke vorm van dienstverband. Dat wordt zeker verondersteld bekend te zijn (vooraf) bij kandidaten – wethouders. Zou dit willen kwalificeren als slordig – en onverantwoord overheids-beleid. Waarvan AKTE.

 2. Richard Kok

  Een ex-wethouder van Doesburg die nog maar kort weg is en nu vertrekt in Deventer, is relevant om te melden. De journalistieke keuze wordt onderstreept door het grote aantal pageviews dat dit bericht oplevert. Tot zover de motivatie om hierover te berichten.

 3. Bart

  @ Robert: gezien je schrijfstijl, je commentaren zou ik zeggen: grijp deze kans en zie je word wethouder!!!!!!!!…………..

 4. Berry Steenbruggen

  Omdat Marleen zelf heeft aangegeven dat ze wel gebruikt maakt van de wachtgeld regeling, vind ik dat ze het goed heeft aangepakt. In Doesburg had ze maar 80% van 5000 euro gekregen in die 9 maanden dat ze daar was en nu ontvangt ze 80% van 7000 euro in die 5 maanden dat ze hier was in Deventer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑