Martin Kniest, eigenaar van Matz Carwash in Deventer, is gastspreker tijdens de Dag van de Ondernemer in Doesburg op 19 november. Kniest is bekend van De Wasstraat, een documentaire op tv waarin medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt zijn geportretteerd.

De Dag van de Ondernemer is een initiatief van de gemeente Doesburg en is bedoeld om ondernemers te inspireren. Afgelopen jaar werd dit evenement vanwege coronaperikelen online gehouden. Dit jaar hoopt de gemeente op een fysieke bijeenkomst.

De Wasstraat was begin dit jaar te zien op televisie en kreeg veel lof. In de documentaire werken medewerkers zowel in het autowasbedrijf als thuis gevolgd. Ruim 90 procent van de medewerkers van Matz Carwash heeft een achterstand tot een arbeidsmarkt en wordt door eigenaar Kniest begeleid, geholpen en gemotiveerd om aan het werk te gaan en te blijven.

Kniest inspireert niet alleen medewerkers, maar ook ondernemers. Zijn verhaal laat zien dat je als ondernemer een levensvatbaar bedrijf kunt runnen met medewerkers die een arbeidsbeperking hebben. Kniest zal op 19 november zijn verhaal doen aan Doesburgse ondernemers.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekEtos Doesburg en Restaurant China