De jaarlijkse Doesburgse Kadedagen vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 en zondag 23 september. Nieuw dit jaar is onder andere dat er meer historische schepen worden verwacht en een meer eenduidige uitstraling van de terrassen.

‘We gaan vanuit blokhutten serveren’, laat Ineke Fortanier namens de organisatie weten. ‘De blokhutten hebben allemaal dezelfde terrassen. Ook zal er dit jaar geen muziekpodium meer zijn, maar gaan we op de terrassen zelf artiesten laten optreden die zich flexibel over de kade kunnen verplaatsen’.

De waterballenbak is weer terug en er worden dit jaar meer historische schepen verwacht. Fortanier: ‘Er hebben zich er al 15 aangemeld. We proberen hier ook meer de nadruk op te leggen, omdat onze IJsselkade en nieuwe haven zich daar ook uitstekend voor lenen’.

Vorig jaar trok de Doesburgse Kadedagen maar liefst 70.000 bezoekers. Het jaar ervoor 40.000. Het weer speelt hierbij een zeer belangrijke factor.

‘Wij zijn blij met de ondersteuning die de Doesburgse ondernemers ons gegeven hebben dit jaar. Wij gaan proberen er weer een prachtig feest van te maken, voor de Doesburgenaren, de binnenstad en de gemeente Doesburg’, aldus Fortanier.

De Doesburgse Kadedagen zijn op zaterdag 22 september (11.00-18.00 uur) en zondag 23 september (11.00-17.00 uur). Het buitenevenement aan de IJsselkade in Doesburg is gratis te bezoeken.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.