Diverse ondernemers in de Doesburgse binnenstad passen hun openingstijden aan de hitte aan. Zo sluiten sommige winkels eerder of gaan op donderdag 26 juli helemaal niet open.

Het kwik stijgt deze dagen naar recordhoogte en dat houdt bezoekers uit de binnenstad. Voor sommige winkels is het de reden om eerder te sluiten of, zoals BIJONS kado in de Kerkstraat, helemaal niet open te gaan.

Pand 41 in de Kerkstraat laat op Facebook weten dat er op 26 en 27 juli gewijzigde openingstijden zijn vanwege de tropische temperaturen. De kledingzaak is dan geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Ook Jack in the Box in de Kerkstraat is op donderdag 26 juli tot 16.30 uur open.

Door de warmte is er ook geen paardentram in de binnenstad. De stadsrondrit door het historische centrum is geannuleerd.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.