In het filmhuis van Doesburg in het Meulenhuus in de Bergstraat wordt op zaterdag 14 januari om 14.00 uur de kinderfilm ‘De schaduw van Skellig’ gedraaid. De film is voor kinderen vanaf 9 jaar en is ondertiteld.


Terwijl mama en papa zich bekommeren om hun pasgeboren zieke baby, verkent Michael de tuin van hun nieuwe huis. Tussen de afval en troep in het vervallen schuurtje doet hij een vreemde ontdekking: een groezelig en uitgemergeld wezen dat Skellig heet. Michael ontfermt zich over de gebochelde zonderling die zich voedt met slakken, wormen en zijn favoriete gerecht van de afhaalchinees.


Buurmeisje Mina houdt van de natuur en heeft een eigenwijze kijk op het leven. Wanneer ze samen op zoek gaan naar een schuilplaats voor Skellig, ontdekken ze de gehavende vleugels op zijn rug. Dan onthult Skellig hen het geheim van zijn magische krachten. Kan hij misschien ook Michaels zieke zusje van de dood redden?


De Schaduw van Skellig is een aangrijpende en meeslepende film, gebaseerd op het bekroonde jeugdboek van David Almond, met acteur Tim Roth in de titelrol. De film is voor kinderen vanaf 9 jaar en is ondertiteld.


Kinderfilmorganisatie De Teil draait de film in het Meulenhuus, Bergstraat 48, in Doesburg. De toegangsprijs is 2,50 euro met limonade en een versnapering in de pauze.


Tip:
Bekijk hier de trailer van de film