Madeleine Corbey van Atelier Allegro in Het Arsenaal in Doesburg komt met een bijzondere actie. Vanaf 12 februari om exact 12 minuten over 12 gaat ze 212 kunstwerken veilen. Het gaat om werk dat ze de afgelopen tien jaar heeft gemaakt. Corbey wil met de veilingactie versneld afstand doen van haar werken, zodat ze beter aan een nieuwe fase kan werken. ‘Mijn geest moet vrij’, aldus Corbey.


Momenteel is ze druk bezig met de voorbereidingen van de veiling op 12 februari om exact 12.12 uur. Ze is nog op zoek naar een veilingmeester.


Corbey over de veiling: ‘Ik ga 212 werken veilen. Er komt een lijst met de 212 werken die mensen vooraf kunnen opvragen. Ik wil versneld afstand van mijn werken doen, zodat ik aan mijn nieuwe fase beter kan werken. Mijn geest moet vrij. En tevens heb ik ruimte nodig, want de werken worden groter’.


De te veilen werken zijn werken van tien jaar geleden, tot nu. Het gaat om schilderijen, beeldhouwwerk en kleurrijke pulp-art objecten.


Foto: JdW Fotografie