Stadsbeiaardier Frans Haagen geeft dinsdagavond 21 juni een midzomeravondconcert. Het concert is te beluisteren in de tuin van mevrouwe Verkade in de Gasthuisstraat 3. Daarbij is ook de burgemeester van Doesburg aanwezig.

Voorafgaand aan het concert wordt de dvd ‘Er miste nog een klok’ over de es-klok overhandigd aan burgemeester Loes van der Meijs. Dat gebeurt om 20.45 uur. Het concert begint om 21.00 uur en duurt een uur. Na afloop is er onder het genot van een drankje ruimte om na te praten. Het thema van het concert is ‘Voor elk wat wils’.

De prachtige tuin van mevrouw Verkade is voor deze avond de geweldige plek om naar het carillon te luisteren. De ruin is bereikbaar door de poort tussen nr. 1 en nr. 3 van de Gasthuisstraat. De toegang is gratis.

Es-klok
Op 5 mei 2015 werd de nieuwe es-klok ingeluid door Commissaris van de koning de heer C. Cornielje. Het hele traject van het verkrijgen van die es-klok is gefilmd door Maarten Lindner van LiViPro. De DVD begint met de acties om genoeg geld bij elkaar te krijgen, via het gieten van de klok tot het ophangen in de toren en het feestelijk inluiden ervan. De DVD heeft de naam ‘Er miste nog een klok’ meegekregen. Subtitel: ‘Voltooiing van het Doesburgs Carillon’.

Van de Meijs heeft een aantal verzoeknummers voorgesteld bij de beiaardier, die hij vanzelfsprekend ten gehore zal brengen. Verder klinken nog een paar oude en nieuwe werken uit de muziekliteratuur en tot slot een paar vrolijke musettes.

Frans Haagen
Het is altijd weer heel sfeervol om tijdens de schemering naar de mooie klanken van het carillon te luisteren met uitzicht op de toren. Na afloop van het concert komt stadsbeiaardier Frans Haagen naar de tuin waar men nog kan napraten onder het genot van een drankje, dat wordt aangeboden door de Stichting Doesburgs Carillon.

Frans Haagen is sinds 2012 stadsbeiaardier van Doesburg. Zo’n 50 keer per jaar klimt hij naar boven om het carillon live te bespelen. Hij kiest muziek passend bij de seizoenen, bij marktdagen, zon- en feestdagen en bij speciale gelegenheden. Ook verzorgt hij de kwartiermelodieën. Frans Haagen is een veelzijdig vakmusicus. Hij studeerde aan diverse conservatoria beiaard, orgel, kerkmuziek, koordirectie, schoolmuziek en piano.

Programma
Programma van het Midzomeravondconcert op 21 juni 2016 te Doesburg door stadsbeiaardier van Frans Haagen:

– Een werk van Edward Grieg

– Filmmuziek uit de film: ‘As it is in Heaven’  – Gabriella’s

– Guus Meeuwis – En Brabant

– Claudia de Brei – Mag ik dan bij jou

– Paul de Leeuw –  Ik heb je lief

– Boudewijn de Groot – Avond

– Antonio Vivaldi – Concerto opus 3 nr. 6

– Jan Pietersz. Sweelinck – Est ce mars

– Albert de Klerk – Sweelinck Fantasie

– Geert D’hollander – Around D

– En tot slot: Enkele Musettes

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgLa BoucherieStadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.