Mijn 2012: Alfares Munster

Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Samen met Susan Tehupuring en Izaäc Singadji heb ik ruim een jaar harmonieus gewerkt aan ons project “50 jaar Molukkers in Doesburg”. We kijken dankbaar terug op een prachtig jubileumjaar met vele geslaagde evenementen voor en door (Molukse) Doesburgers. De dag van het historisch duel tussen Sporting Ambon en SC Doesburg, de pointillisme-expositie in de Raadskelder en de presentatie van de gelegenheidsbonbon ‘Juliana Louise’ zijn onvergetelijke gebeurtenissen in 2012.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2012?
De onthulling van de gedenksteen aan de IJsselkade op 15 september was een bijzonder  gedenkwaardig moment. Doesburg stond met deze blijvende uiting van verbondenheid stil bij het feit, dat in er in 1962 een grote groep Molukkers naar de Hanzestad kwam. De aankomst van de eerste generatie die per schip aanmeerde was hartverwarmend. De ceremonie was emotioneel en het afsluitend straatfeest in de wijk geslaagd.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Ook het afgelopen jaar is gebleken, dat onze stad vele instellingen en bewoners heeft die zich voortdurend inzetten voor de verhoging van de leefbaarheid van deze plaats. Zij slagen daar ruim voldoende (7) in.


Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Op dit moment staat het vierde elftal van Sportclub Doesburg ongeslagen bovenaan in de 7e reserveklasse. Dit is het 20e jaar dat ik met wisselend succes, maar tot nog toe zonder titel, deel uitmaak van een bijzonder team onder leiding van Peter Versteeg. Het zou geweldig zijn als we onze positie kunnen handhaven en kampioen worden. Met Alfons Peters heb ik afgesproken, dat we in mei 2014, als SC Doesburg een eeuw bestaat, stoppen met actief voetballen. Als we komend jaar als eerste eindigen dan wordt dat moment, gezien ons sportieve hoogtepunt, met een jaar vervroegd.        


Eén, ja slecht één, rake tip om Doesburg nog mooier te maken.
De accommodatie van de plaatselijke voetbalclub voldoet nog niet aan de kwaliteitsnormen van de KNVB. Hopelijk is dat over een paar jaar wel zo. Door de accommodatiecommissie van de rood-blauwen en de gemeente Doesburg wordt daaraan constructief gewerkt, zo heb ik uit betrouwbare bron vernomen.   


Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we in Doesburg absoluut bekijken komend jaar?
De Beth-el kerk aan de Forsythiastraat is het bekijken waard. Het is een prima locatie voor een foto-expositie of gospelconcert in 2013.


Foto: Frans Schilderman


1 reactie

  1. Appie van der Beek

    Mooie woorden Alfares, ik ben zelf het afgelopen seizoen gestopt als speler bij Sc.Doesburg 4 met de mededeling nu kunnen jullie ook eens kampioen worden. Het lijkt dat ik te vroeg ben gestopt haha, maar voor jullie hoop ik dat de platte kar geregeld kan worden. Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑