Mijn 2012: Andre Vreman

Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Voorzitter mogen worden van DWV Doesburg per 01-01-2012. Spannend, uitdagend, maar ook noodgedwongen om deze bloeiende vereniging, welke in 2011 haar 80-jarige bestaan vierde, overeind te houden. 2012 is omgevlogen, de vereniging en mijn dagelijks werk vergde soms veel van mezelf en mijn gezin. Maar ik schaar dit onder de noemer “opstartproblemen”, voor 2013 heb ik me voorgenomen deze zaken beter in balans te brengen.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2012?
De discussie over het nieuw in te voeren afvalbeleid in Doesburg. Ik heb het vanaf de zijlijn gevolgd en de forums en discussie gelezen onder andere op DoesburgDirect. Iedereen rolde over elkaar heen, duidelijk was dat meningen sterk verdeel waren. Ondanks 700 handtekeningen tegen het voorstel, ondanks diverse alternatieve voorstellen, drukte de gemeente toch hun gekozen afvalbeleid door. Persoonlijk vind ik dat de gemeente hierin te kort door de bocht heeft gehandeld. Men heeft hierin onvoldoende rekening gehouden met de mening van de burger en zadelt ze op met een veel duurder afvalsysteem dan voorheen. Natuurlijk beweert de gemeente het tegendeel, maar dat moet ik eerst zien.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
7,5, net als vorig jaar. Waarom weet ik eigenlijk niet. Mijn gevoel over Doesburg is niet meer of minder geworden, vandaar hetzelfde rapportcijfer. Ontevreden ben ik zeer zeker niet..


Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Dat het waterpoloteam van DWV, jeugd<13, na drie jaar op rij 2e te zijn geworden, nu eindelijk eens kampioen wordt. Waarom, nou mijn jongste telg speelt hierin mee en als vader ga je natuurlijk voor de hoogste eer.


Eén, ja slecht één, rake tip om Doesburg nog mooier te maken.
Oranje plastic containers terug waar ze tot 21 november 2012 stonden. Nu staan er alleen containers bij de stadswerf, maar de capaciteit is veel te klein om al het aanbod te verwerken. Dus gooit men nu de zakken met plastic bij deze containers op straat en dat kan niet de bedoeling zijn. De extra plastic container heb ik zelf niet genomen, omdat ik in de nabijheid van mijn woonhuis geen afvalopslagplaats wil creëren. Anders had ik mezelf wel “Van Gansenwinkel” genoemd.


Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we in Doesburg absoluut bekijken komend jaar?
De IJsselkade, bijvoorbeeld op 1 Januari 2013 tijdens de traditionele Nieuwjaarsduik. Dit jaar voor de 10e keer. Op een andere datum kun je genieten van het uitzicht over de kronkelende IJssel.

3 reacties

 1. Luuk van Ophuizen

  Goed stuk!

  Helaas geen nieuwjaarsduik dit (lees: volgend) jaar.

 2. Yvonne Hoogstede

  Hey hanglippie, en misschien een vernoeming in het Doesburgs Cabaret volgend jaar. Ik miste DWV daar gisteren in, DWV is toch echt Doesburgs. Het was overigens erg leuk!

 3. Frida Miedema

  helemaal eens voor wat betreft de oranje containers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑