Mijn 2012: Afke Kerkhoven

Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
De samenwerking met Laura van Marjolin Goudsmid deze herfst: ik ontwierp haar nieuwe logo en presentatievisitekaartje, zij gaf mij een plek om in haar atelier te mogen exposeren. Haar werk en mijn werk versterken elkaar. Inmiddels zijn we niet alleen zakelijke partners, maar ook vrienden en misschien wel voor het leven!


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2012?
Het Doesburgs Cabaret, want die vat alles van 2012 samen en ook nog met humor.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Zeven. Het gaat redelijk goed en kan altijd beter. Ik houd niet alles politiek gezien bij, maar wat ik een grote misser vond was de keuze voor straatcontainers in ons monumentale stadsgezicht. Wat het ondernemen betreft is er veel potentie, maar er zal bijvoorbeeld nog meer samengewerkt kunnen worden om ons bijzondere stadje beter tot zijn recht te laten komen en daarmee toeristen te trekken.Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Met mijn kleurrijke fotokunst ook landelijk bereik hebben en voor diverse mensen een kleurrijk fotopaneel op maat te mogen maken zodat ze zich daardoor kunnen opladen/inspireren/verwonderen wanneer ze maar willen.


Eén, ja slechts één, rake tip om Doesburg nog mooier te maken.
Een professioneel kunstproject door Doesburgse kunstenaars, te zien in de huidige etalages van leegstaande winkelpanden om de verkoop te bevorderen van zowel de panden als de kunst.


Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we in Doesburg absoluut bekijken komend jaar?
Onze kruidentuin aan de Paardenmarkt. Het heeft een bijzondere verzameling planten, groenten en bloemen en wordt zorgvuldig bijgehouden door diverse vrijwilligers. Ik ben er één van, ook al heb ik dit jaar nog niet veel hoeven doen. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen.


Foto: Arvid Ehlert – Photography Now!

1 reactie

  1. Annemiek Haring

    Hai Afke,

    Mooi hoor jij op Doesburg Direct! En ik hoop dat je panelendroom voor volgend jaar uitkomt. Ze zijn mooi genoeg om in minstens de helft van onze nederlands huiskamers te hangen, dus ga ervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑