Mijn 2012: Roy Kappert

Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Ik ben al bijna vier jaar bezig om een website te realiseren. Het gaat er op lijken dat nog dit jaar eindelijk de site online gaat. Door elke keer weer nieuwe activiteiten te bedenken voor de winkel schoof ik de site iedere keer weer op. Nu heb ik juist in de drukste periode van het jaar de stoute schoenen aangetrokken en met een aantal professionele mensen de site gerealiseerd waar ik erg blij mee ben. Ik hoop hierdoor nog meer traffic naar de winkel te genereren.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2012?
Het Doesburgse moment van het jaar vond ik de uitbreiding van de passantenhaven en de oplevering van de parkeerplaats met daarbij de camperplaatsen bij de voormalige betoncentrale. Doesburg trekt veel dagjesmensen en heeft veel evenementen. Het is belangrijk dat waar mogelijk zoveel mogelijk plekken gecreëerd worden om boten aan te leggen of je auto dicht bij het centrum te parkeren. Het heeft mij erg verbaasd dat er zoveel gebruik wordt gemaakt van de camperplaatsen. Een absolute aanwinst voor Doesburg.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Door mijn dubbelrol van bewoner en ondernemer is het moeilijk één rapportcijfer te geven. In beide gevallen zijn het dikke voldoendes. Als bewoner merk ik dat de gemeente erg zijn best doet de inwoners te betrekken met bijvoorbeeld verbeterdebuurt.nl, waar je als inwoner problemen aan kunt geven waar vervolgens ook vrij direct wat aan gedaan wordt. Ook is het strooibeleid vanaf vorig jaar erg goed geregeld.


Als ondernemer denk ik dat we erg blij mogen zijn met het winkelaanbod dat we nu hebben. Ik denk dat we samen met de gemeente de toekomstvisie van onze stad in een meerjarenplan moeten bekijken en samen de stad moeten promoten op alle fronten. We hebben een rijkelijk aanbod van winkels die gezien de druk van de economie en de online markt het niet allemaal even makkelijk hebben. Daarom moeten we ook de mensen van buiten Doesburg het vertrouwen geven dat ze hier in Doesburg in een fraai compact decor kunnen winkelen en daardoor van het winkelen een beleving maken waar ze graag naar terug keren.


Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Mag je nog dromen als je gelukkig en gezond bent? Ik heb een paar plannetjes en het zou fantastisch zijn als ik die zou kunnen verwezenlijken, misschien kan ik daar in de editie van volgend jaar iets meer over vertellen. Gezien mijn functie in het bestuur van D.O.V. zou het fantastisch zijn dat het ondernemersfonds gerealiseerd zou kunnen worden in 2013.


Eén, ja slecht één, rake tip om Doesburg nog mooier te maken.
Goede verlichting in de binnenstad.


Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we in Doesburg absoluut bekijken komend jaar?
Doesburg heeft zóveel mooie plekjes (de hofjes, het park, de steegjes) dat het moeilijk is één plek aan te geven, maar ik vind het erg mooi als je door de Veerpoortstraat naar de binnenstad loopt en je langs de statige panden die kerktoren steeds groter ziet worden.


Foto: Joost de Wolf


2 reacties

  1. Ben Tjepkema

    Gaan we nog mee maken dat Roy op een Wit paard door Doesburg gaat rijden?
    Leuk initiatief trouwens van Doesburg Direct!

  2. Roy Kappert

    Wie zal het weten Ben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑