Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Natuurlijk blijft het net zoals voorgaande jaren mooi om mijn kinderen te zien opgroeien, ze houden zich als tieners al prima staande in deze toch wel soms harde wereld. Ja dat is iets waar je als ouder toch best trots op mag zijn. Verder vind ik het mooi om te zien hoe de A- jeugd van Sportclub Doesburg de stap heeft gemaakt naar het eerste elftal en zich daar, soms met vallen en opstaan, langzaam ontwikkeld naar een team waar de club met een beetje geluk de komende jaren haar vruchten van kan plukken. Een groot gedeelte van dit team heb ik zelf getraind in de jeugd. Dit jaar ben ik als assistent scheidsrechter nog steeds nauw betrokken bij het team wat ondanks de gebeurtenissen de afgelopen maand nog steeds een leuke job is.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2012?
Politiek gezien was dat het vertrek van wethouder Huizingh iets wat wij als Stadspartij al wel hadden zien aankomen, maar dat het zo snel was verraste ook ons.Verder zijn er meerdere Doesburgse momenten die er uitschieten; de Hanzedagen doen het prima, maar voor mij persoonlijk blijft toch Koninginnedag het mooiste evenement.Ik heb 13 jaar geleden bij het vogelschieten de taken van mijn helaas te vroeg overleden vader overgenomen en ook het vendelzwaaien hoorde daar bij. Om dan samen met familieleden dit oudste onderdeel in ere te houden, was ook dit jaar weer een bijzonder moment. Ik wacht trouwens nog steeds op het moment om zelf die vogel eens eraf te mogen schieten. haha.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Doesburg krijgt van mij een dikke 8. Als je kijkt hoe we als gemeente ons staande houden in tijden dat we steeds meer taken vanuit Den Haag zelf mogen uitvoeren, dan zeg ik ‘top’. Kijk eens naar gemeentes om ons heen die het financieel veel moeilijker hebben. Doesburg heeft wederom een sluitende begroting zonder lastenverhoging voor haar inwoners dan doen we het toch best goed.Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Ik heb een mooie droom die ik graag privé hou, maar als ik er toch een moet noemen dan is dat een sportieve; ik hoop echt dat Sportclub Doesburg 1 successen gaat boeken het komende jaar.Eén, ja slecht één, rake tip om Doesburg nog mooier te maken.
Een rake tip die we al heel snel kunnen verwezenlijken is om de komende jaarwisseling de boel eens heel te laten. Ik vind het namelijk elk jaar weer een onnodige verspilling als ik zie wat er weer vernield wordt. Vergeet niet dat we dit met zijn allen zelf moeten betalen.Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we in Doesburg absoluut bekijken komend jaar?
Dat zijn er meerdere, natuurlijk zijn er ontwikkelingen bij de Turfhaven waar we straks echt als Doesburger trots op zullen zijn, maar ook het autoluw maken van onze singels en de geluidswal krijgen vorm. Tenslotte wil ik van de gelegenheid gebruik maken om iedereen hele fijne feestdagen en een gezond 2013 toe te wensen.